Consensus 2018
Consensus 2018 beklenenin çok üstünde ilgi gördü

Consensus 2018 beklenenin çok üstünde ilgi gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun sıralarda beklemek zorunda kalan pek çok katılımcı, yılın en büyük Blockchain ve kripto para konferanslarından biri olan Consensus 2018 ’in aşırı kalabalık olduğunu konusunda hem fikirdi.

Consensus 2018, bu ayın tartışmasız en popüler Blockchain etkinliğidir. Piyasa araştırma şirketi Standpoint’i yürüten Ronnie Moas’a göre, organizatörler, başlangıçta bekledikleri katılımcı sayısının iki katına çıkması ile daha fazla uğraşmak zorunda kaldılar.

Blockchain ve Kripto para konferansı 14 – 16 Mayıs tarihleri ​​arasında New York Hilton Midtown otelinde gerçekleştirildi. Organizatörler, 2017 etkinliğinde yaklaşık 2.700 civarındaki katılıma göre,  bu yıl 4.000’den fazla katılımcı bekliyordu. Ancak Moas, 8,000’den fazla kişinin katıldığını bildirirken, Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, sayıyı en az 8,500 olarak tahmin ediyor.

Ronnie Moas Kalabalık ile ilgili serzenişini twitter’da şu şekilde gösterdi:

Consensus2018  için burada 8.000 kişiden daha fazla kişiye bilet sattılar. Burada insan kendini iş  çıkışı saatinde NewYork metrosu Grand Central istasyonunda gibi hissediyor. Bu konferansı bir spor arenasında ya da kongre merkezinde yapmalılardı … Bir otelde değil.

Ancak, yaşanan bir takım aksaklıklar insanların organizasyona akın etmesini engellemedi. Ortalama bilet fiyatı 2.000 dolar iken, organizatörler bilet satışlarından en az 17 milyon dolar elde ettiler.

Etkinliğin düzenlenmesinden sorumlu olan CoinDesk, elde edilen gelir hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ancak şirketin yönetmen direktörü Jacob Donnelly, rahatsızlıktan dolayı özür diledi:

Herhangi bir gecikme için özür dilemekle birlikte, Consensus 2018, ABD’de şimdiye kadar tutulan en büyük Blockchain odaklı etkinlik oldu ve büyük ilgi gördü. Bekleme süresini azaltmak için çalışıyoruz.

Consensus 2018 sektörün önde gelen isimlerini ağırladı

Etkinlikte konuşmacı olarak birçok Blockchain ve Kripto yıldızı yer aldı. Sektörce en çok tanınan birkaç isimden bahsetmek gerekirse; Credit Suisse’de Blockchain ve kripto para stratejisinin yöneticisi Emmanuel Aidoo dahil olmak üzere; Jeremy Allaire, Circle CEO’su; eski JPMorgan Blockchain strateji şefi Amber Baldet; Hyperledger şirketi baş direktörü Brian Behlendorf,; ve ConsenSys yönetici direktörü Vanessa Grellet olarak sayabiliriz.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve CoinDesk’in kayıt dışı teklifleri kullanmasının yanlış olduğunu söyleyerek etkinliğe katılmayı reddetti. Vitalik twitter hesabında şu ifadeleri kullandı:

Bu konferansın maliyeti kişi başına 2000-3000 doları buluyor. Bu rant arayışına kişisel olarak katkıda bulunmayı reddediyorum.

cryptovest

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin