Çinli arama devi Baidu Blockchain uzay oyununu başlatıyor
Çinli arama devi Baidu Blockchain uzay oyununu başlatıyor

Çin’in Google’ı Baidu Blockchain uzay oyununu başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli arama devi Baidu Cuma günü yaptığı açıklamada, SuperChain adında özel bir platformu duyurduktan birkaç gün sonra yerel bir Blockchain uzay oyunu başlattığını açıkladı.

Çinli arama devi Baidu Blockchain uzay oyununu başlatıyor

Baidu tarafından başlatılan “Du Yuzhou” isimli Blockchain oyunu “Evren” anlamına geliyor. Oyun, Blockchain’e katılarak kullanıcıların kendi gezegenlerini inşa etmek için “elementler” almasını sağlıyor. Oyun bir Blockchain destekli uzay yolculuğunu tasvir ediyor. Elementler bir Blockchain tarafından oluşturulan token ödülleri gibi başlangıçta airdroplar aracılığıyla sunulacak.

Kullanıcılar daha fazla element biriktikçe, kendi gezegenlerini geliştirebilecekler, büyüdükçe, ek özelliklerin kilidinin açılmasına izin veren daha fazla elementi absorbe etmek için yer çekimini artıracaklar. Özünde oyunun amacı, kullanıcıların, ticaret yapmanın yanı sıra, kripto para birimi benzeri varlıklarda ortaya çıkabilecek özellikleri deneyimlemelerine izin veriyor.

“Du Yuzhou oyunu ile dijital bir toplum deneyi başlatıyoruz.”

Baidu konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Du Yuzhou oyunu ile başka bir kripto para birimini değil, dijital bir toplum deneyi başlatıyoruz.

Ancak, oyunun hangi Blockchain’i kullandığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Yalnızca uygulamanın önümüzdeki hafta yayınlanması bekleniyor. Bu hafta Pazartesi günü, Baidu’nun Blockchain yetkilisi Xiao Wei, şirketin SuperChain platformunu duyurdu. Bu platformun Bitcoin ve Ethereum ağları ile uyumlu olduğu iddia ediliyor ve saniyede 100.000 işleme izin verecek şekilde ölçeklendirilebiliyor.  Geçtiğimiz ay, arama devi, aynı zamanda Vikipedi benzeri ansiklopedi servisi olan Baidu Baike’ye ait girişlerin revizyon tarihlerini bir Blockchain’de depolamaya başladı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin