Çin’den Blockchain teknolojisinin gelişmesi için yeni kurallar
Çin’den Blockchain teknolojisinin gelişmesi için yeni kurallar

Çin’den Blockchain teknolojisinin karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’den Blockchain teknolojisinin karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri geldi. Çin’in Merkez Bankası olan Çin Halk Bankası (PBoC)’nın dijital para birimi araştırma lideri Yao Qian’a göre mutlak ademi merkeziyetçiliğin kaldırılması, Blockchain teknolojisinin karşılaştığı sorunların çoğunu çözebilir.

Yao Qian, Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin mevcut durumunu özetledi

Cuma günü Çin iş haberleri sitesi Yicai tarafından yayınlanan bir görüş yazısında, Yao Qian, Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin mevcut durumunu özetledi ve teknolojinin geleceğinin nasıl olması gerektiğine ilişkin görüşlerini sundu.

Araştırma direktörü, Blockchain’in izlenebilirliğin ve akıllı sözleşme işlevselliğinin temel özelliklerini övüyorken, bloğun mevcut darboğazının, iyi kurulmuş bir topluluk yönetimiyle uzlaşmayı sürdürürken, daha fazla ölçeklenebilirlik elde etme konusunda yarattığı inancını yeniden dile getirdi.

Çin’den Blockchain teknolojisinin gelişmesi için yeni kurallar

Bunu akılda tutarak Yao Qian, endüstrinin, tamamen esnek olmayan bir yönetime karşı koymak yerine, daha esnek bir yaklaşımı savunmak için çok katı olmamasını gerektiğini belirtti. Araştırma direktörü konuya yönelik şunları söyledi:

Gelecekte, iki merkezileşme kutupları arasında yeni bir alan olacağını tahmin ediyoruz. Her Blockchain sistemi farklı kullanım senaryolarının talebini karşılamak amacıyla merkezi olmayan uygulamalara sahip olur.

Kamu Blockchain’lerinde adem-i merkezileşme ile ilgili önemli sorunlar devam ediyor

Kamu Blockchain’lerinde adem-i merkezileşme ile ilgili önemli bir mesele, devam ediyor. Bu teknolojik güncellemeleri gerektiren bir acil durumla karşı karşıya kaldığında sistemi durdurmanın ya da kapatmanın bir yolu olmamasıydı.

Mesela,   2016 yılında, ebediyen akıllı sözleşmelerdeki kodlama hataları nedeniyle kötü şöhrete sahip olan DAO projesinin, ademi merkeziyetçi sistemlerin “kaotik” sert veya yumuşak çatallar olarak adlandırdığı teknolojik sorunları çözmesi gerektiği bir sorun olarak ortaya koyuldu.

Çin Halk Bankası bir kripto para birimi çıkarabilir

Bu nedenle Yao Qian, Blockchain teknolojisinin gelecekte kontrol altına alınması için uygun bir yol olarak, merkezi olmayan bir ağ oluşturan bir ittifakın gelecekte risk kontrolü ve teknolojik değişimler için gerekli olduğunu söyledi.

Yao Qian’nın sözleri, bir ulusal kripto para birimi geliştirmek de dahil olmak üzere, Çin’in merkez bankasında potansiyel olarak Blockchain teknolojisini kullanan diğer yöneticiler tarafından yapılan açıklamalarla uyumlu. Çin Halk Bankası’nın vekili Fan Yifan, daha önce banka tarafından bir kripto para biriminin çıkarılabileceği, ancak bu kripto paranın merkezi olarak yönetilebileceğini belirtti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin