Çin Blockchain, blockchain, blockchain haberleri
Çin Blockchain

Çin Blockchain standartlarını oluşturmak için komite oluşturacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Blockchain dahil olmak üzere teknoloji sektörünün geliştirilmesi ve standardizasyonunu teşvik etmek için Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı (CMIIT) tarafından hedefler listesi yayınladı.

Ulusal Blockchain Dağıtılmış Muhasebe Teknolojileri Standardizasyon Komitesi’nin kurulmasını teşvik etmek amacı hedefleniyor. Komitenin, Blockchain referans mimarileri, veri formatı özellikleri, birlikte çalışabilirlik ve akıllı sözleşmeler standartlarını tavsiye edeceğini belirtiliyor.

Belgede ayrıca, yeni Komitenin ihracat standartlarının yaratılmasını ve sunulmasını teşvik edeceğini, yani Blockchain teknolojisinde uluslararası standartların oluşturulmasına katılacağını belirtmektedir. CMIIT yaptığı açıklamada, Çin’in sanayi sektöründe Blockchain teknolojisinin kullanımını araştıran bir forum gerçekleştirdiğini açıkladı.

Çin Blockchain’e kripto paralara göre oldukça sıcak bakıyor

Mart ayının başlarında hükümetin desteklediği Çin Yatırım Birliği (IAC)’nin, Blockchain Yatırım Geliştirme Merkezi’ni oluşturmayı planladığını bildirilmişti. Sızan bir belgeye göre Blockchain inovasyon planı Çin Blockchain projelerine yatırım yapmak, yabancı yatırımı çekmek ve uluslararası Blockchain forumlarına liderlik etmenin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı kaynakların birleştirilmesini de içeriyor.

Bu habere atıfta bulunan bir Çinli yetkiliye göre, Mayıs 2018’de Çin’de uluslararası bir Blockchain zirvesi gerçekleştirilebilir. Çin hükümeti kripto paralara karşı sert bir çizgi çizerken, Blockchain teknolojisini kucaklıyor gibi görünüyor.

Çin Merkez Bankası, Blockchain teknoloji sistemlerinin ölçeklendirilmesi için Şubat 2018’de patent başvurusu yaparken, Çin’in en iyi online perakendeci JD.com, yabancı Blockchain projelerini çekmek için bir inkübatörün lansmanını duyurmuştu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin