featured

ChatGPT’den iddialı Solana tahmini: SOL fiyatı ilginç bir hâl alabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir süredir fiyat yükselişi ile gündeme gelen Solana, son bir haftada trajik bir düşüşle yüzde 7’lik bir kayıp yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada 102 dolardan işlem gören varlık, psikolojik destek seviyesi 100 doların üzerinde tutunmaya çalışıyor. Buna karşın Solana’nın Kilitlenmiş Toplam Değeri, FTX sonrası en yüksek seviyelerini geri kazanmaya başladı. Dijital varlık için olumlu bir işaret kabul edilen bu yükseliş, analistler ve yatırımcılar tarafından farklı yorumların gündeme gelmesine neden oldu.

Solana ve FTX borası

FTX borsasının çöküşünde büyük darbe alan SOL coin hem değer hem de itibar açısından kayıp yaşamıştı. Çünkü FTX borsasının CEO’su Solana ağının en güçlü destekçilerinden biri olmuştu ve FTX’in çöküşü varlığı uzun yıllar tökezletecek kadar derinden etkiledi. FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu sırada 58,08 milyon SOL’a yani varlığın dolaşımdaki arzının yüzde 11’ine denk gelen miktarda token satıldı. Yaklaşık 1,1 milyar dolara denk gelen bu miktarın satılmasının ardından Solana fiyatı yüzde 45 gerilerek 8 dolara kadar düştü.

FTX’in iflas ettiğine dair söylentiler sırasında 38 dolardan değer alan SOL, bir önceki haftaya göre ciddi bir kayıp yaşamıştı ve ardından toparlanması zor oldu. 2022’in sonunda bu kayıp yüzde 74’e çıkmıştı. Buna karşın Solana 2023’ün ikinci yarısından itibaren güçlü bir toparlanma gösterdi ve son bir yılda yüzde 354 büyüme sergiledi. Bununla birlikte son günlerde Solana’nin ağ sorunları yaşamaya başlaması endişeleri arttırıyor.

SOL güncel fiyat grafiği

SOL fiyat analizi ve ChatGPT tahmini

2023 yılında yüzde 179 değer kazanan SOL fiyatı 27 dolara yükselerek toparlanmaya başladı. Bu yükseliş ekosistemin bir parçası olan hızlı yükselen Bonk meme coinin çıkışı ile ilişkilendirildi. Solana yatırımcısı tarafından ilgiyle karşılanan meme parası, her iki varlığın da fiyatından önemli bir toparlanmayı tetikledi. Eğlence ve espri amaçlı tasarlanan meme coinin tanıtımı, topluluğu FTX fiyaskosunun Solana’nın üzerine düşürdüğü karanlık ve iç karartıcı gölgeden uzaklaştırma konusunda önemli bir rol oynadı.

ChatGPT’nin SOL tahminine dönecek olursak yapay zeka, varlık için oldukça iyimser bir görüşe sahip. Yapay zekânın jailbreak versiyonunun tahmini son aylarda zincir üzerindeki veriler ve fiyat hareketlerine dayanıyor. Yapay zeka; SOL’un fiyatının yılın 4. çeyreğinin bitiminde yaklaşık 800 dolara ulaşacağını öngördü.

Teknik grafikler neyi işaret ediyor?

Solana, işlemlerin son haftasında fiyatında yüzde 7’lik bir düşüşle 102’a geriledi. Mevcut piyasa konsolidasyonunun ortasında kayda değer bir düzeltme yaşayan varlık, son zirvesinden bu yana yaklaşık yüzde 16’lik bir düşüş göstermişti. Müthiş Osilatör (AO) göstergesi 0 seviyesinin üzerinde kırmızı çubuklar oluşturarak olası bir geri çekilmenin işaretlerini gösterdi. Buna karşın yüzde 50 geri çekilme seviyesinin üzerinde direnç ortaya çıktı ve altcoin bu üst sınırı geçebilirse daha fazla yukarı hareket beklenebilir.

Varlığın teknik grafiğinde Sabah Yıldızı mumu deseni oluştu ve yüzde 50 Fibonacci geri çekilme seviyesi bir yükselişin işareti sayılıyor. Bu geri dönüş modeli doğrulanırsa varlık önce 118 dolar ve ardından 256 dolar potansiyel hedefini takip edebilir.

Kaynak: TradingView

Sonuç olarak Solana fiyatı halen yatay seyrederken ChatGPT sohbet robotu, bu coin hakkında oldukça olumlu düşünmekte ve 2024 yılı sonuna kadar varlığın 800 dolara ulaşacağını iddia etmektedir. Daha iyi ölçeklenebilirlik, daha yüksek işlem hacmi ve daha düşük işlem ücretleriyle birçok kişi tarafından ticaret için yaygın olarak kullanılan kripto para, yapıcı bir geri çekilmeyle yönünü belirleyebilir.

Bununla birlikte Solana ekosisteminde işleme başlayan varlıkları da ilgi odağı hâline gelmişti. Bunlardan biri olan ve kısa süre önce Jüpiter borsasında listelenen Smog token, son bir haftada önemli bir düşüş yaşadı. İlk fiyat hareketinden sonra yatırımcılar arasında heyecan yaratan bu varlık, halen yükselmesi beklenen coinler arasında yer alıyor. 

Solana ekosistemindeki en büyük airdrop

Bu ayın başında Jüpiter borsasında listelenerek sıradan ön satışlardan farklılık gösteren  Smog token hem hikayesi hem de getiri olanağı ile ilgi çekiyor. Bir oyna kazan oyunu olarak tüm meme sektörünün lideri söylemi ile lanse edilen token, her katılımcıya eşit şans tanıyarak dikkat çekiyor. Projenin en güçlü söylemi yüksek airdrop özelliği oluyor. Toplam arzın yüzde 35’ini bu etkinlik için ayıran varlık, yatırımcılarına görevler ile daha fazla airdrop puanı kazanma şansı tanıyor. SMOG token oyununa bakıldığında ejderha avcılarına karşı bir savaşma oyunu olan proje, epik anlatımı ve kahramanlık söylemi ile dikkat çekiyor.

solana
SMOG son 1 günlük fiyat grafiği

Smog token teknik verilerine bakıldığında son bir haftada yüzde 25’lik bir kayıp ile karşı karşıya kalan varlık son bir günde yüzde 3 değer kaybetti. Güncel fiyatı 0,05773 olan varlık hakkında resmi web sitesinden bilgi edinebilir ve Jüpiter borsasından satın alınabilirsiniz. Varlığı satın almak için USDT, ETH ve kart kullanılabilir.

SMOG Tokeni Satın Al

ambcrypto

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin