ondiflo, blockchain, blockchain haberleri
ondiflo, blockchain, blockchain haberleri

Ondiflo ile Blockchain teknolojisi resmi olarak petrol ve gaz endüstrisine girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum Blockchain’de yer alacak Ondiflo projesi sayesinde petrol ve gaz endüstrisine Blockchain teknolojisi resmi olarak giriş yapacak.

Petrol ve gaz endüstrisi genellikle yavaş olmakla birlikte, 2014 yılı itibarıyla fiyatları en düşük seviyelere çekilen petrol fazlalığından bu yana şirketler hayatta kalmak için hızlı bir şekilde yeniliklere adapte olmuşlardır.

Ondiflo nedir?

Ethereum merkezli proje geliştiricisi ConsenSys ve Paris merkezli ödeme-sipariş otomasyon şirketi Amalto, Ethereum merkezli bir Blockchain olan Ondiflo adlı ortak girişimlerini geliştiriyorlar. Bu ortak girişim, siparişten ödeme işlemine kadar olan süreç için dijital çözümler sağlayacak.

Sayısallaştırılmış süreç, planlama ve sevkıyatın iyileştirilmesi, boşaltılan sıvı hacminin doğru ölçülmesi, hassas faturalandırma, gelir sızıntısının önemli oranda azaltılması ve sıfıra yakın çok az kodlama hatası gibi faydalar sağlayacak ,senkronize bir çevrede üretimi ve geliri artıracak.

Ondiflo, ABD petrol ve gaz endüstrisinin kalbi olan Houston, Texas’ta kuruldu. Şirket, Ethereum’un akıllı sözleşmelerini kullanarak, endüstrinin üst, orta ve alt sektörlerinde yer alan petrol sahası temas hizmetlerine ilişkin sipariş-ödeme süreçlerini hızlandırmak ve geliştirmek için bilet tabanlı bir otomatik sistem geliştirmek için kullanacak.

Sektörü tıkayan süreçleri hızlandıracak

Bu işlemler hala fiziksel evrak işleyerek yürütülmektedir. Buna ek olarak, çalışma belgesi aracılığıyla veri doğrulamada sektör için başka bir yarar olacaktır. Günlerce sürecek işlemleri, birkaç saat içinde halledilebilir. Dahası, hataların oluşabileceği potansiyel noktaların sayısını azaltabilir. Teknoloji entegre edildikten ve süreç benimsedikten sonra, şirketler artan kârlarla bağlantılı olarak genel bir verimlilik artışı göreceklerdi.

ConsenSys kurucusu Joe Lubin, Blockchain’in gücünü şöyle özetliyor:

“Petrol ve gaz tedarik zinciri endüstrisindeki ilk girişimlerinden biri olan Ondiflo, tüm operatörlerin ve hizmet şirketlerinin, Ethereum platformu tarafından mümkün kılınan sayısallaştırma, otomasyon, kayıtların kesintisiz değişimi ve istikrarsız değişimden yararlanabileceği bir çözüm sunacak. Ondiflo, etiketleme veya konşimento gibi günümüzde halen elle ve kağıt bazlı olan süreçlere verimlilik katacaktır.”

Yakında yeni projeler açıklanabilir

Petrol ve gaz endüstrisi şirketleri satıştan belirli bir gün sonra paralarını alabilirler. Bu süre genellikle sipariş tarihinden 90 gün sonradır. Bir şirket ne kadar uzun süre alacaklarını tahsil edemeden devam ederse, şirketin nakit akışının bozulma döngüsüne girme şansı da o kadar artar.

Ondiflo 15 Şubat günü yönetim kurulu toplantısı yapacak. Bu toplantıdan sonra, Ondiflo projelerini  başlatmak için ortak girişimle bir plan yapılacaktır. Bu tarihten sonra daha fazla gelişme yaşanacaktır.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin