Huawei'den Blockchain tabanlı akıllı telefon geliyor.
Huawei'den Blockchain tabanlı akıllı telefon geliyor.

Huawei’nin Blockchain tabanlı akıllı telefon çıkarması ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli teknoloji devi Huawei, Blockchain teknolojisinde çalışan merkezi olmayan uygulamaları (DApp) destekleyecek bir akıllı telefon geliştirmeyi planlıyor. Blockchain tabanlı akıllı telefon için henüz resmi açıklama gelmedi fakat iddialar güçleniyor.

Dünkü haberimizde, Huawei’nin Blockchain tabanlı akıllı telefon çıkaracağı konusundaki ilk bilgileri paylaşmıştık.

Huawei ve SIRIN Lab. güçlerini birleştiriyor

Bloomberg’in 21 Mart tarihli haberine göre Huawei, İsviçreli Blockchain şirketi SIRIN Lab. tarafından geliştirilen açık kaynaklı işletim sistemi SIRIN OS için lisans alma arayışında. Dünyanın en büyük üçüncü telefon üreticisi, SIRIN OS’i Android sistemlerinde çalışan DApp’lerle birlikte uygulamayı planlıyor.

Resmi bilgiler kamuya henüz açıklanmadı. Huawei ve SIRIN Lab. şirketlerin şubat ayında bir araya geldiğini doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

SIRIN LAB’ın Telegram’daki sohbet grubunun yöneticisi şunları söyledi:

Resmi olarak ortaklığımızı yakında ilan edeceğiz. Son gelişmeleri ve haberleri öğrenmek için resmi duyuru kanalımızı takip edebilirsiniz: @sirinlabsann

SIRIN Labs 2014’ten beri Blockchain tabanlı akıllı telefon geliştiriyor

2014 yılında kurulan ve Blockchain gizliliği odaklı elektronik ve OS sağlayıcısı olan SIRIN Labs, aslında kripto cüzdanı ve kripto borsası benzeri platformuyla kendi Blockchain tabanlı telefonlarını geliştiriyor; DApps aracılığıyla dijital tokenleri fiat paralara çeviriyor.

15 Ekim’de şirket, dünyanın ilk Blockchain telefonu için başlattığı token satışında 24 saatten kısa bir sürede 100 milyon dolar topladığını açıklamıştı.

Projenin hayata geçmesi ne anlama geliyor?

Huawei eğer bu projeyi gerçekleştirebilirse, Blockchain ve kripto para teknolojilerinin geleceği adına çok önemli bir adım daha atılmış olacak.

Taraflar anlaşmayı onaylarsa Huawei, Blockchain tabanlı bir akıllı telefon tanıtan ve teknolojiyi ana akım piyasaya getiren ilk büyük cep telefonu üreticisi olacak. Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei, kripto para birimlerinin ve Blockchain’in adopsiyonu konusunda çok önemli bir etkiye sahip olacaktır.

İnsanların bu yeni teknolojiye alışması, adapte olması, çok büyük önem arz ediyor. Zira bu teknoloji, yüzlerce yıldır var olan bir düzeni kendi prensipleri doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor. İnsanoğlu için değişim olgusu her ne kadar kaçınılmaz bir gerçek olsa da içgüdülerimiz bizi her zaman değişimden uzak tutmaya odaklıdır. Hal böyleyken, bu tarz büyük adımların, bu yeni teknolojinin hayatımıza daha kolay entegre olması adına payı yadsınamaz.

Mart ayının başlarında Huawei, dijital içeriklerin fikri mülkiyet haklarını korumak için Blockchain tabanlı bir doğrulama sistemi için patent başvurusunda bulunmuştu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin