FCC: Bitcoin madenciliği cihazı T-Mobile ağını olumsuz etkiledi
FCC: Bitcoin madenciliği cihazı T-Mobile ağını olumsuz etkiledi

FCC: “Bitcoin madenciliği cihazı T-Mobile ağını olumsuz etkiledi.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

FCC: Bitcoin madenciliği cihazı T-Mobile ağını olumsuz etkiledi

Bu hafta başında, ABD Federal Communications Commission (FCC) New York’ta yaşayan bir vatandaşı kullandığı Bitcoin madenciliği cihazı hakkında uyardı. Bitcoin madenciliği cihazı, T-Mobile ağını olumsuz etkiledi ve bunun üzerine cihazı kullanan şahısın evine bildiri geldi.

FCC 15 şubat tarihinde Victory Rosario’ya. Zararlı Parazit Uyarısı başlıklı bir bildiri gönderildi. Bildiri içeriğine göre FCC, ağı ve sinyalleri olumsuz etkilenen T-Mobile tarafından şikayet aldığını belirtti. Kullandığı Antminer S5 isimli Bitcoin madenciliği cihazının, sinyallerin geçişini engelleyen bir radyasyon kaynağı olduğu konusunda FCC İcra Bürosu’ndan uyarı aldı.

Bildiri, Rosario’nun Bitcoin madenciliği cihazını kullanmaya devam ederse, ceza alacağı konusunda açık bir ifade de bulundu.

FCC Uyardı:

“Eğer Bitcoin madenciliği cihazı kullanıcısı, bu uyarıyı aldıktan sonra zararlı parazitlere neden olan kullanımına devam ederse, bu federal kanunların ihlali anlamına gelir ve kullanıcı ciddi para cezaları da dahil olmak üzere ağır cezalara tabi tutalabilir. Sinyali parazitleyen cihazın kullanımını durdurun yoksa hapis cezasına çarptırılabilirsiniz. “

Rosario’nun bildiriye cevap vermek için yirmi günü var, Bitcoin madenciliği cihazını hala kullanıp kullanmadığı bilinmiyor ama üretici firma ve fatura hakkında bilgileri paylaşması gerekiyor.

Farklı problemler

İlerlediğimiz günlerde Bitcoin madenciliği cihazlarının başka sorunlara yol açıp açmayacağını henüz bilinmiyor ama bu tarz durumların artacağı kesin. T-Mobile bu konuda bir ilk olabilir ama bunu gören firmalar, başka sorunlar ile dijital madencilerin karşısına çıkabilir.

Bitcoin madenciliği cihazları, bir evden bile daha çok ısı yayması ve yüksek elektrik tüketimi sebebiyle dünyanın geleceği için ciddi tehlike arz ediyor olabilir. Geçtiğimiz aylarda, Çin Hükümeti kripto para madenciliği yasaklayan yasalar çıkarmıştı ve bunun sonucunda madenciler Kanada’ya göç etmeye başlamıştı. Diğer devletlerin bu tarz cihazlara karşı nasıl bir tavır sergileyeceğini henüz bilmiyoruz, bunu ilerleyen günlerde daha net bir şekilde anlayacağız.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bitcoin ve diğer kripto paraların madenciliği hakkında nasıl bir yol izlenmeli? Yorumlarda bizimle paylaşın.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin