bitcoin-gold-ddos
bitcoin-gold-ddos

Bitcoin Gold DDoS saldırısı yüzünden beş saatten fazla kapalı kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Henüz bölünmeden yeni çıkmış Bitcoin Gold DDoS saldırısı yüzünden beş saatten fazla kapalı kaldı. “Bitcoin Gold“un yaratıcılarından oluşan bu ekip Twitter’da şunları söyledi:

Bulut sitemize büyük bir DDoS saldırısı gerçekleşti. Web sitemize dakikada 10 milyon istek var. Tüm IP’lerin yasaklanması için alan sağlayıcılarımızla birlikte çalışıyoruz. Yakında tekrar aktif olacak!

Verilen Raporda, özellikle her dakika yaklaşık 10 milyon istek yapıldığı ve kısa sürede proje ekibi sorunu çözeceğini açıkladı. Bundan dolayı “Bitcoin Gold” Web sitesi 5 saatten fazla kapalı kaldı.

Yaşanan olaydan birkaç saat sonra Bitcoin Gold ekibi Twitter okuyucularına sorunun çözüldüğünü bildirdi, ancak siteyi geri yüklemek biraz zaman alacağı için erişim hatası ve diğer sıkıntıların yaşanacağını belirtti.

Ancak, projenin yer aldığı  site hala kullanılamıyor. Buna rağmen, ekibin başarıları hakkında bilgi vermeyi ve ticaretin döneceği borsaların listesini yayınlamayı bırakmadığını söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz günlerde, şeffaflık ve kod sorunlarının olmaması için “Bitcoin Gold” projesi de dahil olmak üzere pek çok şirket ve platformlar tarafından eleştirilmişti. Bunlardan bazıları; shapeshift, Jaxx , ve Coinbase.

An itibari ile, “Bitcoin Gold” Web sitesine erişim olduğunu ve ara ara erişim sorunu yaşandığını belirtmek isteriz.

DDos atack, basit yöntem ile mide bulandıran saldırıdır. Ancak Bitcoin Gold gibi, büyük bir kitlenin dikkatleri üzerinde olan bir Bitcoin çatalı’nın bu durumda olması oldukça düşündürücü.

 

forklog

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin