dolar icin bir tehdit
Bitcoin gelecekte dolar için bir tehdit oluşturabilir mi?

Bitcoin gelecekte dolar için bir tehdit oluşturabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en üst düzey politika yapıcılarından biri, Bitcoin hakkında olumlu yorumlarda bulundu. Ayrıca, 14 Mayıs’ta CNBC ile yaptığı bir röportajda, varlıkların potansiyelleri incelendiğinde dolar için bir tehdit olarak görmediğini belirtti.

Consensus 2018 konferansındaki oturumunda CNBC’ye konuşan  St. Louis Fed Başkanı James Bullard ayrıca kripto paraların olumlu yönlerinden de bahsetti. Kripto paraların ise genel olarak ticarette maliyetleri azaltması özelliği üzerinde durdu. Ayrıca  Kripto paraların, ticareti oldukça kolaylaştıracağından bahsederken, Bunlardan bazılarının  yasadışı olmasına karşılık bazı durumlarda da maliyetleri azaltıcı faktörünün göz ardı edilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

St. Louis Fed başkanı şu dönemde Bitcoin’i  dolar için bir tehdit olarak görmüyor

Bitcoin’in ABD doları için bir tehdit oluşturup oluşturmadığı sorulduğunda, Bullard lider kripto para biriminin oluşturabileceği potansiyel rekabet konusundaki belirsizliği dile getirdi:

Bu noktada tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum. Fakat Geleceğin ne getireceğini kimse bilemez. Benim fikrim şu anda çok fazla döviz rekabetinin var olduğu konusundadır.

Dolar üstünlüğü konusunda da şu şekilde devam etti:

Dolar tarihine baktığımızda kazanan bir para birimi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Dünyadaki en büyük ekonominin para birimi ve düşük enflasyon açısından nispeten istikrarlı bir politika ile destekleniyor. Ve bunu yenmek o kadar da kolay değil. Ama burada bir gerçek var ki birçok insan doları yenmek istiyor.

Blockchain konusuyla ilgili olarak, Bullard çok daha açık bir şekilde konuşarak şunları iletti:

Blockchain teknolojisinin çok ilginç olduğunu düşünüyoruz. Bu teknoloji daha da geliştikçe, bu sektör hakkında daha detaylı ve ilgili olmak istiyoruz.

Ayrıca Fed’in kendi kripto para birimini ihraç etmeyi düşünüp düşünmediğine dair bir soruya da cevap verdi:

Bunu bir olasılık olarak kesinlikle kabul edebiliriz. Ve Fed’in Blockchain teknolojisinin her türlü uygulaması ile ilgilenen farklı bölümleri bulunuyor. Ama bu noktada herhangi bir plan olduğunu söyleyemem.

Fed başkanının yaptığı yorumlar, St. Louis Fed’in genel olarak kripto parlar desteklediğini gösteriyor. Bu yıl ocak ayında FED, “Kripto Dünyasına Kısa Bir Giriş” başlıklı bir çalışma yayınladı. Bu araştırmada, Bitcoin ve altcoinlerin “kendi varlık sınıfları” olarak ortaya çıkacağının “olası” olduğu tahmin ediliyor.

cointelegraph

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin