Banco Santander Ripple tabanlı ödeme uygulaması
Banco Santander Ripple tabanlı ödeme uygulamasını başlatıyor

Banco Santander Ripple tabanlı ödeme uygulamasını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Banco Santander Ripple tabanlı ödeme uygulamasını başlatıyor. İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan Banco Santander, Ripple’in Blockchain xCurrent ve RippleNet platformlarını kullanarak uluslararası bir para transferi uygulamasını başlatmak için Ripple ile ortaklık kuracak.

“Blockchain teknolojisiyle sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren ilk büyük perakende banka olacağız.”

Londra’daki Uluslararası Fintech konferansında Santander’in İngiltere CEO’su Nathan Bostock, yaklaşan uygulama sürümüyle ilgili olarak şunları söyledi:

Bu bahar bizi geçmezse, Blockchain teknolojisiyle sınır ötesi ödemeleri gerçekleştiren ilk büyük perakende banka olacağız.

Banco Santander Ripple tabanlı ödeme uygulaması İspanya, Brezilya, İngiltere ve Polonya’da kullanılabilecek

Santander CEO’su Ana Botin, bu yılın Ocak ayı sonunda, şirketin 2017 bilanço sunumunda uygulama lansmanından söz etti. Uygulama, İspanya, Brezilya, İngiltere ve Polonya olmak üzere 4 farklı ülkede kullanılabilecek. Uygulama “3 tık 40 saniye” sloganı ile perakende bankacılık müşterilerini hedef alıyor.

Banco Santander uygulamayı 2016 yılının Mayıs ayından beri USD, GBP ve EUR cinsinden ödemeler üzerinde denemelerini zaten yapıyordu.

Ödeme uygulaması ayrıca bir para transferinin maliyetini de tahmin edebiliyor

Santander 2015 ve 2016 yıllarında Ripple’a yatırım yaptı. İki şirket, 2016 yılında Ripple teknolojisinin transferleri bir günden daha kısa sürede tamamladığını gösteren uluslararası ödeme uygulamasını test denemeleriyle kontrol etti. Ödeme uygulaması ayrıca bir para transferinin maliyetini de tahmin edebiliyor.

Şimdiye kadar Ripple, fiat yerleşimlerini hızlandırmak için MoneyGram ile ortaklık kurdu. Anında yurtiçi ödeme uygulaması oluşturmak için 61 Japon bankasından oluşan bir konsorsiyum ve diğerleri arasında “ticari” uluslararası şirketlere yönelik Güney Koreli bir banka yer alıyor.

Banco Santander’in girişim sermayesi fonlarından biri olan InnoVentures, 2016 yılı Eylül ayında Ripple tarafından yapılan A serisi fonlamaya katılarak Ripple şirketinde yatırımcı oldu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin