BAE'de petrol, blockchain, blockchain haberleri
BAE'de petrol, blockchain, blockchain haberleri

BAE’de petrol verileri Blockchain ağı üzerinden takip edilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BAE’de petrol verileri, manuel veri yönetimi azaltarak insani hataları minimuma indirmek için artık Blockchain ağı üzerinden takip edilecek.

22 Şubat’ta BAE’nin Fujairah Petrol Endüstrisi Bölgesi (FOIZ) ve düzenleyici FEDCom tarafından yayınlanan bir habere göre, Emtia ve enerji piyasalarının önde gelen bağımsız tedarikçilerinden biri olan S&P Global Platts, BAE’nin Fujairah Petrol Endüstrisi Bölgesindeki pazar katılımcılarının, haftalık envanter petrol depolama verilerini sunmasına izin verecek.  Bu çözüm için Blockchain teknolojisinin kullanılacağı açıklandı.

Blockchain tabanlı yenilik, terminal operatörleri arasındaki iletişimin yapılandırılmamış sürecini kolaylaştıracak ve güvence altına alacak. Bu teknoloji ile düzenleyici FEDCom için, manuel veri yönetimi ihtiyacını azaltacak, insan hatalarını önlemeye yardımcı olacak, sayılar otomatik olarak doğrulanarak verilerin kalitesini artıracaktır.

BAE’de petrol verileri ile enerji sektörü Blockchain teknolojisine adım attı

Platts’in yayınladığı açıklamada, ortak Platts ve Fujairah petrol depolama raporlama sistemi, enerji ticaretinde Blockchain teknolojisinin hayata geçirilmesi için yapılan ilk ticari uygulamadır.

Kasım 2017’de, BP, Shell ve diğer tüccarlar, 2018 yılı sonuna kadar enerji emtiaları ticareti için Blockchain tabanlı bir platform geliştirmeyi planlayan bir konsorsiyum oluşturmuştu.

2017 yılının başında, petrol fiyatlarının istikrara kavuşturulmasına çözüm olması,sanayiciler için şeffaflık sağlamak ve enerji sektöründeki insani iş miktarını azaltmak için Blockchain teknolojisine geçiş tartışmaları başlamıştı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin