Artık Çin bankacılık sektörü Blockchain ile büyüyor
Artık Çin bankacılık sektörü Blockchain ile büyüyor

Artık Çin bankacılık sektörüne Blockchain hakim

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir rapora göre, Çin’deki halka açık 26 bankanın yaklaşık yarısı 2017 yılında Blockchain uygulamalarını kullandı. Artık Çin bankacılık sektörüne Blockchain teknolojisi hakim oluyor.

Artık Çin bankacılık sektörü Blockchain ile büyüyor

Çin bankacılık sektörü haber kaynağı  CEBNet  Cuma günü yaptığı açıklamada, 26 Çinli bankadan 12’sinin yıllık dosyalamalarında geçen yıl içinde çeşitli kullanım davaları adına Blockchain uygulamalarının kabul edildiğini açıkladı.

12 kurum, Çin Bankaları, Çin İnşaat Bankası ve Çin Ziraat Bankası gibi büyük devlete ait ticari bankaların yanı sıra Çin Tüccarları Bankası ve diğer şehir düzeyindeki kuruluşlar da dahil olmak üzere özel olarak kurulan diğer şirketlerden oluşmakta. Kabul edilen uygulamalar, kimlik doğrulama süreçlerine faturalar ve sınır ötesi krediler vermek için Blockchain teknolojisinden yararlanmakta. 

Bankacılık sektöründe kredi verme süreçlerinde Blockchain kullanılıyor

Örneğin, Çin Ziraat Bankası tarafından yapılan yıllık dosyalamaya göre, devlete ait işletme, otomatik bir kredi verme süreci için tarımsal e-ticaret işletmelerine yönelik teminatsız krediler sunmak üzere merkezi olmayan bir ağ geliştirdi.

Benzer şekilde, Çin İnşaat Bankası’da küçük işletmeler için çapraz banka ve sınır ötesi kredi verilmesini sağlayan bir Blockchain tabanlı bir platform başlattı. Banka ayrıca, platformun bugüne kadar toplam 1,6 milyar yuan veya 251 milyon dolar değerinde işlem gerçekleştirdiğini söylüyor. Bank of China ise, Blockchain tabanlı bir dijital cüzdanın daha da geliştirilmesi için şubeleri boyunca dağıtılmış bir BT altyapısı için test yapmayı planladığını söyledi.

Sertifika kimlik doğrulama süreçlerini kolaylaştırmak için Blockchain çözümü

Bankaların kitlesel blok taşınma sürecine girmesi, ülkenin bankacılık düzenleyicisinin, finans sektöründeki teknolojiyi uygulama avantajından bahsettiği bir zamanda -özellikle de kredi verme verimliliğinin artırılması söz konusu olduğunda- ortaya çıkmakta.

Son patent başvuruları, Çin’in devlet bankalarının veri depolama sorunlarını çözmek ve   sertifika kimlik doğrulama süreçlerini kolaylaştırmak için Blockchain teknolojisini kullanma yollarını araştırdıklarını gösteriyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin