Afrika ülkesi kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor
Afrika ülkesi kripto para birimlerini düzenleme yoluna gidiyor

Afrika’nın en hızlı gelişen ekonomisi, gündemine Blockchain’i aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Afrika’daki en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olan Ruanda, Blockchain konusunda yeni yatırımlarla gündemde. Yerel medya organı New Time Ruanda’dan gelen haberlere göre, BİT bakanlığına tahsis edilen fonun bir kısmı Blockchain geliştirmeleri için kullanılarak.

Habere göre, ülke BİT ve İnovasyon Bakanlığı tarafından kontrol edilen “Gelişen Teknoloji Politikası ve Stratejisi” planını uygulayarak Blockchain araştırma ve geliştirmesini finanse edecek. Plan, 11 Aralık’ta BİT Bakanı Paula Ingabire tarafından yayımlandı.

Blockchain ile birlikte pek çok yeni teknolojiye yatırım yapılacak

Yapay zeka, IoT, makine öğrenmesi ve Blockchain’i içeren planla ilgili konuşan bakan şu sözleri kullandı:

Blockchain, tıpkı dördüncü sanayi devrimi teknolojilerini gibi, bir hükümet olarak çok desteklediğimiz alanlardan ve bu sanayiyi ülkemizde inşa ederek zamanla büyütmek istiyoruz.

Ruanda, bu hamlesiyle Doğu Afrika bölgesinde Blockchain teknolojilerinin geliştirilmesi ve araştırılmasında liderlik etmiş olacak. Yılın başlarında, bakanlık, Singapur’a benzer şekilde karasal inovasyon merkezi olma teklifinde sahadaki kontrolleri ve önlemleri belirlemek amacıyla düzenleyici sanal alanını başlatmıştı.

Ayrıca Ruanda Ulusal Bankası, raporlara göre dijital bir para birimi başlatmayı planlıyor.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin