ABD Hazine Bakanlığı, blockchain, blockchain için ipucu, blockchain haberleri
ABD Hazine Bakanlığı

ABD Hazine Bakanlığı Blockchain için 5 ipucu yayımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde Amerika’daki artan projelere yönelik, ABD Hazine Bakanlığı yeni yapılan Blockchain projeleri için beş ipucu yayınladı.

Mali Hizmet Bürosu’nun internet sitesine göre, liste geçen sonbaharda başlayan bilgisayar veya araba gibi fiziksel varlıkların izlenmesi için konsept Blockchain sisteminin bir kanıtı üzerinde çalışırken öğrenilen dersler üzerine kurulmuş.

Dağıtılmış defterlerle birkaç ay geçirdikten sonra, sunulan ilk ve en önemli fikir insanların kendilerine sorması gereken soru şudur: Blockchain teknolojisi bu konsept için uygun mu?

ABD Hazine Bakanlığı’nın yayımladığı 5 ipucu

Bunlar, Hazine’nin Blockchain teknolojisinin projenin merkezinde olup olmadığını belirlemek için kullanmayı önerdiği sorulardan bazıları şunlar:

  1. Yapılandırılmış bir merkezi bilgi havuzuna ihtiyacınız var mı?
  2. Bir veritabanına birden fazla varlık okuma ya da işlem gerçekleştiriyor mu?
  3. Ekosistemdeki taraflar / kuruluşlar arasında toplam güvene göre daha az güven var mı? (örneğin, bir kullanıcı başka bir kullanıcı tarafından bildirilen hakikati kabul etmeyecektir)?
  4. Merkezi gatekeeper’lar işlemleri doğrularken maliyetler ve / veya sürtünme getiriyor mu (örneğin manuel doğrulama)?
  5. Kendini yürütmek için programlanabilen (örneğin, akıllı sözleşmeler) rutin veya mantıksal etkileşimler var mı?

Ayrıca, zayıflıkların ve fırsatların tespit edilmesine yardımcı olmak için çeşitli ekipler aramayı ve sürecin tamamını belgelemeyi önerir.

Ayrıca websitesindeki uyarıda şunlar yazıyor:

“Hem blockchain şüphecilerini hem de teknik olmayan insanları sürece dahil edin. Sadece Blockchain seven insanların oluşturduğu bir ekip, hype tarafından körleştirilebilir ve bir kare deliği yuvarlak bir deliğe sokmaya çalışabilir.”

Tavsiye, girişimcilerin Blockchain teknolojisinin temellerini yatırımcılardan avukata herkese açıklamak için zaman ayırmalarını tavsiye ederek son buluyor. Yine bunun nedeni, farklı bakış açılarının takımların hype çevresindeki Blockchain deneylerinin ötesine geçmesine yardımcı olabileceğidir. Websitesine göre:

“Blockchain teknolojisini sunmak ve açıklamak için proje planınıza yeterince zaman ayırmak, süreci hızlı bir şekilde planlamanıza ve bu süreçte ilerlemenize yardımcı olacaktır.”

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin