ABD Federal Ticaret Komisyonu
ABD Federal Ticaret Komisyonu

ABD Federal Ticaret Komisyonu Blockchain çalışma grubu oluşturdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) teknolojinin ve kripto paranın, amaçlarını nasıl etkileyeceğini incelemek için bir Blockchain Çalışma Grubu oluşturdu.

Komisyonun baş teknoloji uzmanı Neil Chilson, Cuma günkü bir blog yazısında şunları söyledi:

“Bu çalışma grubunun, FTC’nin tüketicileri korumak için misyonlarını sürdürmesini ve kripto para birimi ve Blockchain gelişmeleri ışığında rekabeti desteklemesini sağlamak için önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

Grup, kaynak paylaşımı ve konunun dış uzmanlarına ev sahipliği yaparak kripto para birimi ve Blockchain teknolojisinde FTC personel uzmanlığı oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, hem kurum içinde hem de dışarıdan icra eylemlerinin koordinasyonunu ve iletişimini geliştirmek için çaba gösterecekler.

ABD Federal Ticaret Komisyonu daha önce bir aç dava açmıştı

Grubun başlatılma süreci, FTC duyurusuyla yakın zamanlarda geldi. FTC, Bitcoin Finansman Ekibi ve operasyonlarla ilgili dört bireye karşı dava açıldığını duyurmuştu. Sahte zincir sevk şemalarında Bitcoin kullandığı iddia edilen My7Network ve Jetcoin’a karşı dava açılmıştı.

Chilson blog yazısı söyle devam ediyor:

“Dolandırıcıların dolandırıcılıklarında kripto para kullanabilecekleri bir sürpriz değil. Birincil federal genel tüketici koruma ajansı olarak FTC bu modeli daha önce görmüştü. Suistimalciler genellikle yeni teknolojilerle ilgili heyecan ve karmaşadan faydalanmaya çalışırlar. Eski şemaların üstüne yeni teknolojileri ve inovasyonları kolay bir şekilde giydirebilirler.”

FTC ilk olarak 2015 yılında kripto para ile ilgili dava açmıştı. Bu dava, kripto para madenciliği için kötü amaçla yazılım içeren bir uygulamaya karşı olmuştu. 2017’de Blockchain teknolojisi hakkında bir kamuoyu toplantısı düzenlenmişti.

Şubat ayında komisyon, tüketiciler için kripto para birimi yatırımları ile ilgili riskleri özetleyen bir blog yayını yayınlamıştı. FTC, bir Blockchain çalışma grubu oluşturan ilk hükümet kuruluşu değil.

Dışişleri Bakanlığı 2017 yılının Ocak ayında benzer bir girişim başlatmıştı. Buna ek olarak finansal sisteme ilişkin riskleri değerlendiren Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, bu yılın Ocak ayında kripto para birimi odaklı bir çalışma grubu oluşturduğunu açıklamıştı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin