Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin
Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin bu kez tıp sektörüne yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaşa bağlı hastalıkların tedavisinde araştırmalar yapan SENS Araştırma Vakfı, Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin tarafından 2.4 milyon dolarlık Ether bağışı aldığını duyurdu.

1 Şubat Cuma günü vakfın internet sitesinde yapılan basın açıklamasına göre Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, SENS Araştırma Vakfı’nın anti-aging (yaşlanma karşıtı) araştırmalarında kullanılması için 2.4 milyon dolar değerinde Ether bağışında bulundu.

Ethereum’un kurucusu Buterin, vakfın kurucusunun büyük bir hayranı

Vakıf, insanların biyolojik yaşlarını uzatmak için gençleştirme tedavileri üzerine çalışmalarıyla tanınan gerontolog (ihtiyarlık sorunları uzmanı) Aubrey de Grey tarafından 2009’da kuruldu.

Basın açıklamasında kendisinden “gençlik yıllarında Ending Aging’i (de Grey’in kitabı) okuduğundan beri Aubrey’nin hayranı” olarak söz edilen Buterin’in, açıklamada şu sözlerine yer verildi:

SENS’in çalışmalarını destekleme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. İnsanlığın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan yaşlanma hastalıklarına çözüm üretmeye odaklanıyorlar ve dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını olumlu yönde etkilemek üzerine ortak bir amaca sahibiz.

Daha önce Pineapple Fund vakfa bağış yapmıştı

Bu, SENS’in kripto para bazında aldığı ilk bağış değil. Yalnızca Bitcoin ile dünya genelinde yaptığı isimsiz bağışlarla bilinen Pineapple Fund, vakfa Aralık 2017 ve 2 Şubat’ta 1’er milyon dolarlık bağışta bulunmuştu.

Vitalik Buterin son olarak geçtiğimiz günlerde Ethereum’un gelişimine odaklanabilmek için Fenbushi Capital’den ayrıldığını duyurmuştu.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin