McAfee Crypto Art Program sanatçılar için yeni fırsatlar yaratıyor
McAfee Crypto Art Program sanatçılar için yeni fırsatlar yaratıyor

McAfee iddiasını iki katına çıkardı: “2020 yılına kadar Bitcoin 1 milyon dolar olacak!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1980’lerin sonunda kurduğu yazılım şirketi ile büyük beğeni toplayan John McAfee, 2 Şubat 2018’de attığı tweet ile Bitcoin’in yükselişi konusundaki iddiasını artırarak yineledi: “Bitcoin 1 milyon dolar olacak.”

McAfee, konu ile ilgili Kasım 2017’de “2020 yılı sonunda Bitcoin 500.000 dolar.” tweetiyle dikkat çekmişti.

McAfee’nin Bitcoin kehaneti, sadece onun twitlerinde belirttiği ile sınırlı değil. Bitcoin’in 2020 yılının sonuna kadar hedeflediği fiyata ulaşamaması halinde ulusal televizyonda elbette yapması mümkün olmayan müstehcen hareketler yapacağını da iddia etti. McAfee, bu ikinci iddiasında biraz mübalağa yapsa da, sözlerinin gayet ciddi olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, bazı tutucu kripto para meraklılarının, onun cesur iddiaları ile alay ettiğini de dile getirdi.

McAfee’ye göre, “tahmin modeli” sadece 2017 yılının sonuna kadar Bitcoin’nin 5 bin doları bulacağını içeriyordu. Ancak gerçek sonuçlar, modelden oldukça büyük bir sapma gösterdi. Kripto para birimi, 2017 Aralık’ta 20 bin dolara yaklaşarak zirvesini yaşadı. Bitcoin, ulaştığı bu zirve sonrasında tüm kripto para piyasası ile paralellik göstererek istikrarlı bir düşüş gösterdi. Bu oran tüm kripto pazarı ortalaması baz alındığnda yaklaşık yüzde 40’lık bir düşüşe denk geliyor. Doğal olarak bu durum insanlara McAfee’nin gelecek hakkındaki kehanetini hatırlattı. Bitcoin’in, 2020 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşması, şu anki fiyatından yüz kat daha değerli olacağı anlamına geliyor.

John McAfee geçtiğimiz günlerde MGT Capital Investments’ta baş siber güvenlik vizyoneri rolünü sona erdirdi. Şirket, hidro-powered Bitcoin madenciliği konusunda önemli bir pay sahibi değil. Fakat güvenlikle ilgili ürünleri geliştirmek için Blockchain teknolojisi ile çalışıyor.

McAfee, yine de “2020’de Bitcoin 1 milyon dolar olacak.” iddiasına devam ediyor

İlginçtir ki McAfee, bir bitcoin fork olan Bitcoin Cash’in (BCH) de oldukça güçlü bir savunucusu oldu ve gelecekte en üst sıraya çıkmak için potansiyel olarak mücadele eden iki kripto para olduğunun altını çizdi. Birçok Bitcoin Cash destekçisi, orijinal Bitcoin’in bir para birimi veya nakit olarak, çok şişirilmiş ve kullanılamaz olduğuna, dolayısıyla çatal gerektiren bir durum olması gerektiğine  inanıyorlar. McAfee, yalnızca BCH’nin nakit bazlı olası bir ödeme sistemi olduğuna inanmakla kalmıyor, aynı zamanda Bitcoin’i tahtından indirebilecek fiili bir kripto para olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin’in Aralık 2017’de yaptığı tüm zamanların en büyük geri çekilmesini tekrar edip etmeyeceği takip edilecektir. Geçmiş performans geleceğin göstergesi olmasa da, tüm kripto para piyasasının er ya da geç kendini toparlaması öngörülüyor. Toparlanma gerçekleştiğinde ise McAfee’nin cesur fiyat tahminine ulaşılıp ulaşılamayacağı spekülasyonu tekrar gündeme gelebilir.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin