Ethereum Hashrate, altı ayın en yüksek rekorunu kırdı

Ethereum Hashrate, altı ayın en yüksek rekorunu kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ether ağında olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sürekli yenilenen ağ ve güncelleme sayesinde iyileştirmeler göze çarpıyor. Yeni rekorlar ise peşin sıra geliyor. Ethereum ağında 20 gün önce bir yükseltme gerçekleşti. Hareket, Ethereum’un “Buz Devri” hisse kanıtı (PoS) geçişini altı ay daha geciktirdi. Ancak buna karşın bu hafta ağın hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmayı başardı. Ethereum Hashrate oranında yeni bir rekor gelmiş oldu. 

İlk kez, altı aylık aralıktaki istatistikler, Ethereum’un hash oranının saniyede 1 petahash’ı (PH/s) aştığını gösterdi. Bu başarı Ether için oldukça önemli bir dönüm noktası olarak gösterildi.

Ethereum Hashrate oranı, ciddi seviyelere geldi

Ethereum Hashrate oranı, ciddi seviyelere geldi

Ether madencileri, Innosilicon tarafından üretilen saniyede 1,5 gigahash (GH/s) ASIC cihazının günde yaklaşık 84 dolar kazanmasıyla yıl sonunda kar elde ediyor. 27 Aralık’ta, Ethereum’un ağ hash oranı saniyede 992.59 terahash (TH/s) ile ilerliyor. Tam bu sırada ETH’nin hash oranı hızla yükseliyor. Altı aylık aralıktaki istatistikler, ağın 1.0122 PH/s’lik bir yüksek gördüğünü gösteriyor. Bu da Ethereum Hashrate seviyesinde yeni bir rekor demek. 

1 petahash veya 1.000 TH/s, 21 Mart 2016’da Ethereum ağına tahsis edilen 1.51 TH/s’den çok daha fazla. Bu, o gün kaydedilen ilk hash oranından bugünün Ethereum hash oranına kadar %66,125’lik bir artışa denk gelmesi demek. Bu, ilk günlerde Ethereum ağını işlemek için birinci sınıf 1.5 GH/s makinenin 1000 gerekeceği anlamına geliyor. Ağ bugün 1 PH/s’ye yakınken ve her madenci 1,5 GH/s cihazı kullansaydı, bugün Ethereum’a güç sağlamak için 1 milyon makineye ihtiyaç duyulacaktı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin