Ethereum Classic kritik direnci geçemedi! ETC fiyatı için sırada ne var?
Ethereum Classic kritik direnci geçemedi! ETC fiyatı için sırada ne var?

Ethereum Classic kritik direnci geçemedi! ETC fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son birkaç saat içerisinde kripto piyasasında artan baskıyla birlikte Ethereum Classic fiyatı da yüzde 5,5 oranında düştü. Bununla birlikte BTC fiyatı %4,5 oranında düşüşle 49.700 dolardan işlem görüyor Aslında, ETC fiyatının 33,4 dolarda yer alan dip seviyeleri tekrar ziyaret etmesi olası görünüyordu.

Aralık ayının başında 28,12 dolardan 41,9 dolara sıçrama, Fibonacci geri çekilme seviyelerini (sarı) çizmek için kullanıldı. Grafiğe göre 36,64 dolarda yer alan %38.2 geri çekilme seviyesi, yazı yazılırken destek görevi gördü. Önümüzdeki saatler için satış baskısı artarsa savunma zayıf kalabilir.

Aralık ortasında da ETC fiyatı 36,64 doların altına düştü ve hızla 33,4 dolara kadar geriledi. Böylece Ethereum Classic bir kez daha %23,6 seviyesinde, yani 38,6 dolar seviyesini kıramadı. Yaşanan yeni ret muhtemelen ETC fiyatını 33 dolara kadar düşürebilir.

Bu düşüşle birlikte yükseliş momentumu da durdu. Fiyat yükseldikçe düşüş eğilimi (beyaz) görüldü, ancak momentum (RSI) daha düşük zirveler yaptı. RSI göstergesi hızla nötr 50 bölgesinin altına geriledi. Yazım sırasında gösterge 38,15 seviyesinde yer alıyordu. RSI için 36,45 seviyesi geçen ay bir miktar sıçrama yaptığını gördüğü alandı. RSI 4 saatlik grafikte izlenecek bir alan olarak değerlendirilebilir.

RSI göstergesi ayrıca 70 seviyesine kadar tırmanabildi, ancak daha fazla değil ve şamdanlar, alıcıların fiyatı 38,6 dolarda başarısız olduğu anlamına gelen üst fitilleri onayladı..

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise 38 dolarda yer alan bölge diyebiliriz. Bu yılın başlarında Haziran ve Temmuz aylarında, Ethereum  Classic, sırasıyla 62 dolar ve 75 dolarda güçlü rallilere başlamadan önce talep için 38 ile 39 dolar alanını test etti.

Daha yüksek zaman dilimlerinde, bu alan son derece önemli diyebiliriz. Bu alandaki bir başka ret, satıcıların güçlü kalması anlamı taşıyabilir.

Ethereum Classic fiyat analizi sonuç

Bitcoin’in yönü, önümüzdeki günlerde Ethereum Classic için oldukça önem teşkil ediyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in kendisi, ETC fiyatının 38 dolar 39 dolarda yer alan alanda olduğu gibi 54.000 dolarlık alana kadar çok fazla dirençle karşı karşıya. Dolayısıyla, ETC için 38 dolar satış yapılacak bir alan diyebiliriz. Ayrıca  33,4 ile 33,8 dolar aralığı alım için değerlendirilebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin