Ethereum güçlü toparlanıyor, Bitcoin fiyatı ise stabil: Günlük görünüm
Ethereum, tarihte ilk kez Bitcoin’i geçti! Bakın hangi konuda zafer kazanıldı

Ethereum güçlü toparlanıyor, Bitcoin fiyatı ise stabil: Günlük görünüm

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’un fiyatı, korkunç bir haftanın ardından kısa bir toparlanma yaşadı. Haftanın zirvesi olan 487 dolardan dün akşam 316 dolara dek düşen Ethereum, üç günde %35’lik gerileme yaşamıştı.

Ethereum fiyatı yüzde 33 düşmüştü: Yükseliş başladı

Piyasa bugün biraz daha iyi durumda. Ethereum fiyatı %12 artışla 356 dolara yükseldi. Hâlâ bu haftanın başındaki 487 dolarlık zirveye çok uzak ancak trader’lar çok daha fazlasını kaybetmedikleri için kendilerini şanslı hissedebilirler.

316 doların Ethereum’un fiyat tabanı olduğu konusunda türlü spekülasyonlar söz konusu. Belki de lideri Şef Nomi’nin dün tüm tokenlerini satmasından sonra DeFi topluluğunda korku uyandıran merkezsiz finans projesi SushiSwap ile bir ilgisi vardı.

Düşüşün sebebi Şef Nomi mi?

Nomi yaklaşık 14 milyon dolar kazandı ancak kabaca 1 milyar dolar hâlâ SushiSwap protokollerinden geçiyor. Ve tüm bunlar merkezsiz finans alanında bir deney. SushiSwap çökerse, yatırımcıların son üç ayda 8 milyar dolar aktardıkları için şüphe ve korku uyandıracaktır.

Nomi daha sonra sözleşmelerin kontrolünü, gücü topluma devretmeye söz veren FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried’e devretti. Bir SUSHI’nin fiyatı, kısa bir süre sonra, ETH’nin fiyatının yükselmesiyle aynı zamanda iki katına çıktı.

Bitcoin fiyatı sabit görünümünü sürdürüyor

ETH’nin toparlanmasının yanı sıra, Bitcoin fiyatı sabit kaldı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı bugün sadece %0,64 artarak şu anki fiyatı olan 10.276 dolara yükseldi.

Bu nispeten küçük bir fiyat artışı. Ancak sessizliği bozduğu için önemli. Bitcoin, bu haftanın başında 12.369 dolardan (yıllık en yüksek seviyesi) 10.000 doların biraz altına düştü.

Kripto para alanındaki yatırımcılar Bitcoin’in 10.000 dolarlık fiyat noktasını tüm sektör için bir referans olarak görüyor. Çünkü Bitcoin piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi ve tüm piyasa üzerinde büyük bir etkiye sahip.

Kamuoyuna göre Bitcoin fiyatı 10.000 doların üzerindeyse her şey yolunda demektir. 10.000 doların altında düştüğünde ise panik zamanı. Belki de fazladan bir sıfır rahatlatıcıdır. Bitcoin’in şu anda 10.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarması, kripto topluluğundaki boğa koşusunun bitmek üzere olduğu endişelerini de giderebilir.

Bu arada popüler bir analist dört kripto paranın dipten alım fırsatı sunduğunu iddia etti. Ayrıntıları buradaki haberimizden inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin