featured
En çok yatırım alan ICO'lar

ICO yatırımları son 1 yılda 6 milyar dolara ulaştı: En çok yatırım alan ICO’lar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelişen çağın en hızlı fon toplama yöntemi olan ICO projelerine son bir yılda 6 milyar dolar değerinde yatırım yapıldı. En çok yatırım alan ICO’lar topladıkları fon miktarlarıyla şaşırttılar.

Elementus web sitesinin hazırladığı token satış geçmişi çalışmasına göre, 2017 yılında ICO projelerine yapılan yatırım miktarı 6 milyar dolara yaklaştı. 2014 yılından itibaren hazırlanan yatırım tablosuna göre ICO projelerinin çıkışından itibaren aldıkları yatırım toplamı: 6,39 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu rakamın 6 milyar doları ise yalnızca 2017 yılına ve 2018 ocak ayına ait.

En çok yatırım alan ICO’lar

1- ICO tarihinin en çok fon toplayan projesi ABD merkezli FileCoin olmuştur, toplamda aldığı yatırım miktarı 257 milyon dolardır. FileCoin şu anda 20$ seviyelerinden işlem görmektedir.

2- Bir sonraki en çok yatırım alan ICO ise Tezos. Toplamda 236 Milyon dolar yatırım alan Avrupa çıkışlı Tezos, şu anda 4.80$ seviyesinden işlem görüyor.

3- En çok yatırım alan ICO’lar arasında üçüncü proje ise EOS ve topladığı fon tam 200 milyon dolara ulaşmış. EOS Coin’de şu an listelerde yer alıyor ve 13$ seviyesinden işlem görüyor.

Yeni bir projenin (start-up) yatırım alabilmesi için, tüm alt yapısını tamamlamış, işlemeleye başlamış ve özelliklede fatura kesmiş olması gerekiyor. Bir melek yatırımcının yeni bir projeye yatırım yapması için, proje ekibinden alt yapısına, vizyonundan hedeflerine kadar tüm detayları onaylaması ve o projeye inanması gerekir. Tüm şartlar elverişli ise yapılan yatırım karşılığında melek yatırıcıya şirket hissesinden anlaşma oranında pay verilir.

ICO projeleri ve start-up projeleri 

ICO’ya hazırlanan bir proje, tıpkı bir melek yatırımcıdan yatırım almaya hazırlanır gibi çalışmalarını sürdürür. İkisinin arasındaki fark ise, ICO projeleri, token satışı sayesinden Dünyanın her yerinden yatırım alabilirler.

Bir ICO’nun yatırım alabilmesi için, tüm detaylarının hazır olması gerekir. Özellikle White Papper, yani projenin beyaz kağıdı yatırımcılar için oldukça önemlidir.
Projenin çıkış amacı, çözdüğü problem, doldurduğu açık, hedefi, toplanan fon miktarı, token satış detayları vb gibi yatırımcı için belirleyici özelliklerin tamamı açıkça belirtilmeli ve profesyonel hazırlanmış web sitelerinde paylaşılmalıdır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin