Electroneum ve Verge ağında şüpheli etkinlikler tespit edildi
Electroneum ve Verge ağında şüpheli etkinlikler tespit edildi

Electroneum ve Verge ağında şüpheli etkinlikler tespit edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Electroneum ve Verge ağında şüpheli etkinlikler tespit edildi. Reddit kullanıcıları her iki ağda da şüpheli etkinlikler olduğunu keşfetti. Electroneum ve Verge için yeni bir sorun ortaya çıkıyor. Dün gece Reddit’teki yazılarda iki ağında yüzde 51 saldırısı altında olabileceği belirtildi. Bu türdeki bir saldırı kötü niyetli bir grup kripto para madencisinin ağın madencilik  işlem gücünün yüzde 50’sinden fazlasını kontrolünü ele geçirerek ağı tehlike altına atmaları anlamına gelmekte.

Electroneum ve Verge ağı yüzde 51 saldırısı altında olabilir

Electroneum ve Verge ağı yüzde 51 saldırısı altında olabilir. Bu nedenle bu kötü niyetli kişilerin yeni işlemlerin onaylanmasının önüne geçebilmesine ve ağ üzerindeki ödemelerin etkin bir şekilde durdurabilmesine olanak tanır. Bu tür saldırılar, saldırganların, ağın kontrolünü ele geçirdiklerinde doğrulama işleminde bulunan işlemleri tersine çevirmelerine ve aynı madeni paraları defalarca harcamalarına izin vererek, çift harcama olarak bilinen bir uygulamayı da mümkün kılabilir.

“Bu saldırıyı Bitmain yürütüyor olabilir.”

Electroneum’da yaşanan bu olayın arkasında kimin olabileceği hakkında kripto topluluğunda birçok spekülasyon var. KnifeofPi2 isimli bir Reddit kullanıcısı konuya yönelik şunları söyledi:

Bu saldırıyı ağın işlem gücünün büyük bir kısmını kontrol eden Bitmain yürütüyor olabilir.

Saldırıyı engellemenin tek yolu hard fork çıkarmak

Bazı kullanıcılar, yüzde 51’lik bir saldırı gerçekleştiğinde hard fork çıkarmanın bunun tek yolu olabileceğini öne sürdü. Ancak, Electroneum’un yakın gelecekte planladığı hard forku teorik olarak saldırıyı sona erdirebilir. Reddit kullanıcısı taxiboy1989 ise konuyla ilgili şunları yazdı:

Bitmain’in ya da bu saldırının arkasında bulunanların %51’lik bir saldırıyı yürütmek için mevcut kaynaklara sahip olduğundan şüpheliyim. Çünkü eğer yaparlarsa, uzun zaman önce yaparlardı. Eğer gerçek bir %51’lik saldırı ise, yakın bir zamanda ETN çıkartacağı hard fork ile bu saldırıların önüne geçilmiş olunacak.

“Bu sabah yaklaşık olarak 3 saat süren küçük bir hash saldırısına maruz kaldık.”

Verge ağında sorunlar tespit edildikten sonra Verge geliştirme ekibi bir tweet atarak şunları söyledi:

Bu sabah yaklaşık olarak 3 saat süren küçük bir hash saldırısına maruz kaldık. Ancak şimdi bunu düzeltmiş bulunmaktayız. Gelecekte bunun gibi saldırılara karşı savunma gücümüzü arttırarak, farklı kontroller yapıyor olacağız.

Variable42 isimli Reddit kullanıcısına göre, saldırganlar 1 milyon dolardan fazla para çaldı

Variable42 isimli Reddit kullanıcısı ise bu 140 karakterden kısa süren mesajın önemli şeyler söylediğini belirterek ironili bir şekilde bu mesajın detaylı açıklamasını yaptı. Variable42 kullanıcısı konuya yönelik şunları yazdı:

Saldırganlar 3 saati aşkın süredir, saniye başına bir boş blok üreterek toplamda 10,000’den fazla boş blok oluşturdu. 1 milyon dolardan fazla para çalındı ve muhtemelen gelecekte bu paralar piyasaya sürülecek.

“Bizim bu konuyla alakalı hiçbir şey yapmamamız saldırganı durdurmuşa benziyor.”

Verge geliştirme ekibi konuya yönelik şunları söyledi:

Bizim bu konuyla alakalı hiçbir şey yapmamamız saldırganı durdurmuşa benziyor. Kendi yetersizliğimiz nedeniyle kodlar üzerinde daha önce basit bir takım kontrolleri gerçekleştirmedik. Ancak durumu, ağ için olumlu bir şey gibi görünmesi için döndüreceğiz.

Izrud isimli Reddit kullanıcısına göre, bu sorunun tek çözümü Vergechain’e bir hard fork çıkarılması

Görünüşe göre; Izrud isimli Reddit kullanıcısına göre bu sorunun tek çözümünün Vergechain’e bir hard fork çıkarılması. Bununla birlikte, Variable42 ilk düzeltmenin, zincirin senkronize edilmesi sırasında yeni cüzdanların takılmasına neden olduğundan geri çevrilmesi gerektiğini de vurgulamakta. Ayrıca bu yöntemin yeni cüzdanları chain ile senkronize olmaya çalışırken takılmalarına neden olmakta.

“Yarına kadar ağ, düzgün bir hard fork çıkarılana dek halen saldırıya açık bulunmakta.”

Variable42 adlı kullanıcı konuya yönelik fikirlerine şunları ekledi:

Yarına kadar ağ, düzgün bir hard fork çıkarılana dek halen saldırıya açık bulunmakta. Şüphesiz ki biz konuşurken bile fazla dikkat çekmemek için düşük hızlarda ağı hala sömürmekteler.

Umarım, bu ağların kullanıcıları bu şüpheli faaliyetlerden büyük ölçüde etkilemeyecek. Ancak, daha sonra ne olduğu görülecek. Bu olay gelişmekte ve önemli bilgiler gelmeye devam edecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Financemagnates

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin