Goldman Sachs da yönünü kripto paralara çeviriyor
Dev Amerikan bankası da yönünü kripto paralara çeviriyor

Dev yatırım bankası Goldman Sachs’tan dikkat çeken kripto para hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, Londra’daki Küresel Piyasalar Bölümü bünyesindeki Dijital Varlıklar ekibinde yeni bir başkan yardımcısı işe alacaklarını duyurdu.

Bankanın web sitesinde yakın zamanda yayımlanan bir iş ilanına göre, yeni başkan yardımcısı, kripto para birimi alanındaki potansiyel girişimler de dahil olmak üzere, Goldman Sachs’ın dağıtık defter teknolojisi (DLT) ve blok zinciri çabalarını tanımlama ve yürütme konusunda Dijital Varlıklar ekibiyle birlikte çalışacak. İşe alınacak kişinin Blockchain ve DLT dijital varlıklarının değer katabileceği fırsatları belirleyebilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Goldman Sachs’ın şu anki küresel dijital varlık başkanı, 6 Ağustos’ta bu rolü üstlenen Mathew McDermott.

Goldman Sachs kripto para birimlerini benimsiyor

Yakın zamanda McDermott’un ekibe dahil olması ve bu yeni taze kan çağrısı, Goldman Sachs’ın belirsiz ekonomik zamanlarda kripto varlıklarına daha proaktif bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor.

McDermott, 6 Ağustos’ta CNBC’ye verdiği bir röportajda, firmanın ABD dolarına sabitlenmiş bir stabilcoin yaratmanın ticari uygulanabilirliğini araştırdığını söyledi:

Önümüzdeki beş ila on yıl içinde, tüm varlıkların ve yükümlülüklerin bir blok zincirine özgü olduğu ve tüm işlemlerin doğal olarak zincirde gerçekleştiği bir finansal sistem görebilirsiniz.

Mayıs ayında Goldman Sachs analistleri Bitcoin’in (BTC) meşruiyetten yoksun olduğunu, nakit akışı sağlamadığını, çeşitlendirme sağlamadığını ve bir enflasyon koruması olmadığını söylemişti.

Bu arada bir BTC balinası, iki altcoin’in yakından izlenmesi gerektiği konusunda görüş bildirdi. Detaylar buradaki haberimizde.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin