Topluluk Craig Wright’ın Satoshi olduğuna ikna aldu: Bitcoin SV inanılmaz yükselişini devam ettiriyor
Topluluk Craig Wright’ın Satoshi olduğuna ikna aldu: Bitcoin SV inanılmaz yükselişini devam ettiriyor

CZ Hodlonaut tartışmasına girdi: “BSV’yi liste dışı edebiliriz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance’ın CEO’su, Bitcoin SV’nin geliştiricisi Hodlonaut adlı Bitcoin topluluğunun bir üyesini dava etmekle tehdit etmesinin ardından buna tepki göstererek altcoin desteğini platformdan kaldırabileceği yönünde bir açıklama yaptı.

Binance CEO: Wright “Satoshi değil”

11 Nisan’daki bir twitte, Changpeng Zhao kripto endüstrisindeki son tartışmaya katılarak Craig Wright’a karşı taraf aldı. Wright, sosyal medya platformunun bir üyesi olan Hodlonaut’a karşı hakaret davası açacağını dile getirmesiyle tartışmalar başlamıştı.

Bu yıl Lightning Torch Bitcoin işlem aktarımının kurucusu olarak ün salan Hodlonaut, Wright’ın tehdidi üzerine Twitter hesabını sildi.

Bunun üzerine Wright, gerçek kimliğini veya diğer kişisel bilgilerini açığa çıkararak Hodlonaut’u ifşa edebilecek herkese 70 BSV tokeni (5000 dolar) ödül vereceğini söyledi.

Tartışmanın yasal zemine taşınma durumu, derhal Bitcoin’deki en iyi bilinen isimlerden bazılarını harekete geçirdi. Zhao’nun vaadi, Twitter hesaplarında “Hodlnout” terimini içerecek şekilde birçok değişikliğin görüldüğü en son eylemlerden biri.

Bu durumun, Wright ve takipçilerinin, iddialarını eleştiren kullanıcıları rahatsız etmesini zorlaştırdığı varsayılıyor. Ayrıca kendi sosyal medya paylaşımları ile ün salmış olan Wright, bunun yanında bilindiği gibi kendinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyor.

CZ attığı twitte, Craig Wright Satoshi olmadığını bunun devam etmesi halinde Bitcoin SV’yi listelemeyi bırakabileceklerini ima etti.

Hodlonaut tartışması Bitcoin SV’ye yüzde 20 değer kaybettirdi

BSV, Wright’ın dava açma söylemi ve ödüllerini aleni duyurmasından bu yana adeta çöküş yaşadı. Yazım esnasında token, haftalık kayıplarını yüzde 20’den artırarak 24 saat içinde neredeyse yüzde 8 oranında değer kaybetti.

Ödül ilanından bu yana, Hodlonaut’a ait olduğu iddia edilen bir mektup da yayınlandı.

Mektubun içeriği iddia edildiğine göre İngiltere merkezli bir hukuk firmasından.  Wright’ın kendi dilini yansıtan, neredeyse kasıtlı olarak sahte nitelikte hazırlanmış ve oldukça şüpheli bir dil içerdiği de iddia ediliyor. Mektubun içeriğinde şu ifadeler yer alıyor:

Craig Wright’ın Satoshi olduğunu iddia ederek sahtekârlık yaptığını iddia etmek yanlıştı. Kabul ediyorum o Satoshi. Özür dilerim Dr. Wright. Bir daha böyle bir iftirada bulunmayacağım.

Bu tartışmanın nereye varacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu durumdan henüz olumsuz etkilenen Bitcoin SV fiyatı, kriz aşıldığında hızlı bir geri dönüş yapacak mı? Yoksa CZ, iddiasını yerine getirip BSV tokenini delist yapacak mı? Eğer Binance böyle bir aksiyon alırsa bu şüphesiz, bu Bitcoin SV için krizin daha da derinleşmesi anlamına gelir.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin