Coingecko yöneticisi, olası rus kripto yasağını yorumladı
Coingecko yöneticisi, olası rus kripto yasağını yorumladı

Coingecko yöneticisi, olası rus kripto yasağını yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coingecko’nun kurucu ortağı ve COO’su Bobby Ong, olası bir Rusya kripto yasağının etkileri konusunda fikirlerini paylaştı.

Boby Ong’a göre merkez bankası tarafından önerilen Rusya’da kripto para birimlerine yönelik bir yasak, fiyatı etkileyebilir, ancak muhtemelen Çin veya Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir yasakla karşılaştırıldığında etkisinin çok daha düşük olacağını düşünüyor:

“Bitcoin (BTC) fiyatı bugünlerde büyük ölçüde makro hareketler, özellikle ABD Fed (Federal Rezerv Sistemi] kararları tarafından belirleniyor. Rusya’daki bir yasak fiyatı etkileyebilir, ancak muhtemelen Çin veya ABD’deki bir yasakla karşılaştırıldığında o kadar büyük değil”

Kripto para birimlerinin Rusya dışında küresel olarak ilerlemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi:

“Şirketler ve girişimciler ülke dışına taşınmaya zorlandıkça Rusya kaybetmeye devam edecek ve ülkeyi vergi gelirlerinden mahrum kalacak.”

Ong, kriptoyu birden çok kez yasaklayan ancak her yasakla “giderek daha külfetli hale gelen” Çin örneğini çizerek, Rusya’nın kripto geleceğinin büyük ölçüde Rusya’daki kripto yasağının veya kısıtlamasının son ayrıntılarına bağlı olacağını söyledi.

Çin’deki son yasak, çoğu bireysel kullanıcı için kripto para birimini neredeyse kapattı ve kripto madenciliği endüstrisini Çin’den uzaklaştırdı. Çin’deki önceki yasaklar bu kadar katı değildi – borsalar hâlâ Çin’de çalışabilir ve madenciler hâlâ özgürce faaliyet gösterirdi.”

Bu arada Rusya’nın hareketine tepki gösteren en büyük kripto borsası Binance, önerilen kripto para düzenlemesi konusunda Rusya ile diyaloga hazır olduğunu söyledi. Borsa sözcüsü, Binance’in iyi Rus kripto kullanıcılarının çıkarlarını koruma konusunda diyaloğa ve tartışmaya açık olduğunu ve uyumluluk yükümlülüklerini çok ciddiye aldığını, kullanıcıları koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörü ileriye taşıyan politikaları şekillendirmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya kararlı olduğunu söyledi.

Bu haftanın başlarında, Rusya merkez bankası, Rusya’da bu alanı düzenlemek için bir dizi teklif sunduğu kripto para birimleri hakkında bir istişare raporu yayınladı. Rusya Merkez Bankası, kripto para birimleriyle yapılan herhangi bir işlem için Rus finans piyasasının altyapısının kullanılmasını yasal olarak yasaklamayı teklif ediyor. Ayrıca Rusya’da kripto para birimlerinin verilmesini, dolaşımını ve değişimini ve bunların madenciliğini yasaklamak istiyor.

sputniknews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin