Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!
Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!

Rusya kripto paraları sevmiyor, Blockchain’e kucak açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Federasyonu Başbakanı Mikhail Mishustin, ülkede ekonominin dijitalleşmesini savunuyor. Yerel bir medya kuruluşuna göre, başbakan ulusal bir dijital ekonomi programının geliştirilmesini içerecek modern bilgi teknolojilerini uygulamaya çalışıyor.

Mishustin’in açıklamasına göre, insanlar için oluşturulan bir dijital platformun geliştirilmesi, işletmelerin önündeki engelleri kaldırabilir ve ilgili maliyetleri azaltabilir. Bu da ülkenin sahip olduğu mevcut sistemi geliştirebilir.

Rusya kripto paraları sevmese de Blockchain araştırmalarına ayrı bakıyor

Kripto para birimleri Rusya’da tamamen hoşgörüyle karşılanmıyor. Ülkenin merkez bankası kripto ödemelerini tamamen yasaklıyor. Görünüşe göre finans kurumu kripto para birimlerinin fiat parayla eşitlenemeyeceğini ve yasal ihale olarak kabul edilemeyeceğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Rusya’da, özellikle finansal istikrara karşı temsil ettikleri önemli riskler ve kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi konulardan ötürü kripto paraların tamamen yasaklanacağı iddia edilmişti.

Ancak Blockchain teknolojisi tamamen farklı bir konu. Rusya, dağıtık defter teknolojisine çok destek verdi ve birçok yerel firma, devletin Blockchain teknolojisini kullanarak yeni platformlar geliştirmeye başlayacağını iddia ediyor.

Rusya’da pek çok şirket Blockchain geliştirmeleri yapıyor

Geçen ay, büyük bir Rus ulusal enerji şebekesi operatörü, perakende elektrik sektöründe güven ve şeffaflık ilkelerine dayanan gelişmiş bir ödeme sistemi sağlamak için inşa edilen yeni adapte edilmiş Blockchain platformu için bir test döneminin başlangıcını duyurdu. Ayrıca sistem; tedarikçiler, üreticiler ve tüketiciler arasındaki işlemlerin otomatikleştirilmesine izin veriyor.

Rusya’nın büyük bankalarından biri de geri alım anlaşmaları için bir Blockchain çözümü başlattı. Banka, ilgili taraflar arasında repo işlemlerini otomatikleştirmek için Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmeler kullanmayı planlıyor.

Rusya, kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmadığı ancak geniş çapta kabul edilmediği bir ülke olarak dikkat çekiyor. Bu özel yaklaşıma rağmen, Blockchain teknolojisinin önemi herkes için görünür olmaya devam ediyor.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin