coinbase,vergi,amerika
coinbase,vergi,amerika

Coinbase, Amerikalı müşterilerine vergi formu gönderdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase’in Amerikalı bir müşterisiyseniz ve 2017 boyunca çok sayıda işlem gerçekleştirdiyseniz, e-postalarınızı kontrol etmeniz daha iyi olacaktır. Şirket, 2017 yılı için vergi formlarını birçok müşteriye gönderdi.

IRS Vergi Formu

San Francisco merkezli kripto borsası Coinbase, 31 Ocak tarihinde ABD’deki müşterilerinin büyük bir kısmına 1099-K vergi formu gönderdi. Şirket, gerekli seviyenin üstünde işlem yapan müşteriler için 1099-K vergi formunu açıkladı. Vergi formları, yıl içinde 200’den fazla makbuzlu işlem veya 20.000 dolardan fazla para transferi yapan müşterilere gönderildi. Ayrıca işletme hesaplarının yanı sıra GDAX hesaplarına buna dahil edildi.

Vergi formları maden gelirleri veya sahip oldukları diğer cüzdanlardan transferler yapan kullanıcılara değil, mal veya hizmet sağlanması karşılığında ödeme alanlara gönderiliyor. Coinbase konu ile ilgili şunları söyledi:

Hesap etkinliğinin ticari kullanıma uygun olup olmadığını belirlemek için kullanabileceğimiz en iyi veriyi kullandık, bunlarla sınırlı kalmamakla beraber bir satıcı profilinin tamamlanması veya ticaret aracının etkinleştirilmesi gibi faktörlerleride dahil ettik.

Kripto topluluğunun forumlarında ve sosyal medyada, Coinbase’in müşterilerine karşı yaptığı bu hamle oldukça eleştirildi.

Coinbase ve IRS

İşlemlerinin IRS’ye raporlanacağını öğrenmekten duydukları hoşnutsuzluğun yanı sıra, insanlar önceden bildirilmediğinden ve her şeyden önce rakamların beklenenden daha yüksek olduğu konusunda şikayet ediyor.

Şirketin formunuzda hatalar yaptığına inanıyorsanız, onların müşteri hizmetleri e-postalarına yanlış yaptığını düşündüğünüz işlemlerle ilgili bilgi göndermelisiniz. Coinbase’in yaptığı bu hamleyi IRS ile ilgili çıkacak problemleri önlemek amaçlı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Kasım ayında bir mahkeme, şirketin 2013 ve 2015 yılları arasında satın alınan, sattığı, gönderim işlemlerinin toplamı 20.000 doları aşan 14.355 hesap sahibinin kişisel verilerini raporlaması gerektiğine karar vermişti.

Bitcoin News

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin