Nijerya'da kripto para yasağına Merkez Bankası Başkanı'ndan destek!
Nijerya'da kripto para yasağına Merkez Bankası Başkanı'ndan destek!

Nijerya senatosu Bitcoin’i araştıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nijerya’nın, Afrika’da en büyük ve en hızlı büyüyen Bitcoin pazarı olduğunu biliniyor.Ülkedeki yetkililer görünüşe göre bu rüzgarını yakalamak için dünyada ki bu fenomeni yakından incelemek,denemek ve neler yapabilceklerine karar verme kararı aldılar.

Nijerya meclisinin bir üst meclisi olan Senato, ülkedeki rekor Bitcoin ticaretine ilişkin soruşturma emri verdi. Senato Başkan Yardımcısı Ike Ekweremadu, Banka ve Diğer Finansal Kurumlar Komitesine Bitcoin’in yatırım aracı olup olmayacağını ve ticaretini nasıl kontrol altına alacağına dair 2 hafta süre verdi.

Nijerya hükümeti mesafeli bakıyor

Milletvekilleri, Nijerya Merkez Bankası’na (CBN) Mevduat Sigorta Şirketine (NDIC) ve Nijerya Borsasına (NSE), Bitcoin ticaret risklerine karşı bir kampanya başlatmalarını istedi. Senato  bu kurumları, Nijerya’da konuşulan tüm lehçelerde kripto para depolamanın tehlikeleri hakkında açık ifadeler vermeye çağırdı. CBN Valisi Godwin Emefiele’nin geçen hafta yaptığı açıklamada “kripto paralar kumar gibidir ve herkesin çok dikkatli olması gerekiyor” demişti.

Ne yazık ki ülkede ki Bitcoin kullanımını ve ticaretini kontrol etmek isteyen yetkilier yüzünden bu ülkede ki pazar daha merkeziyetçi. Dolayısı ile dış etkenlere karşı daha esnek. Bunun nedeni, bölgenin raporlarına göre açık bir ticaret yerine özel gruplarda geniş bir ticaret hacminin devam etmesidir.

Nijeryalı yatırımcılar için gizlilik en önemli şey

Nijeryalı P2P borsaları geçtiğimiz günlerde rekor bir büyüme gösterdi; ülkedeki dolandırıcıların yaygınlığı yüzünden pek çok yatırımcı güvenilir üyelerin yalnızca kendi aralarında ticaret yaptığı Telegram’daki gruplar düzinelerce gayri resmi mekan haline geldi.

Bu grupların, kendilerine katılmak isteyen herkesin kimliğini ve banka belgelerini incelemesi, bu nedenle sızdırılmalarının zor olduğu bildiriliyor. Gerçek transferlerde evlerde ve dükkan arkaları gibi gizli yerlerde yapılıyor.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin