Chrome kullanıcıları dikkat: Cüzdanlarınız tehlikede olabilir
Chrome kullanıcıları dikkat: Cüzdanlarınız tehlikede olabilir

Chrome kullanıcıları dikkat: Cüzdanlarınız tehlikede olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google, kullanıcıların kripto para cüzdan bilgilerini çalan 49 zararlı Chrome eklentisini Web Mağazası’ndan kaldırdı.

Bilindik cüzdan uygulamalarını taklit eden Chrome eklentileri söz konusu

MyCrypto güvenlik direktörü Harry Denley’nin Medium üzerinden yaptığı duyuruda ​​detaylandırılan tarayıcı uzantıları; Ledger, Trezor, Jaxx, Electrum, MyEtherWallet, MetaMask, Exodus ve KeepKey gibi çeşitli tanınmış kripto para web cüzdanlarını ve uygulamalarını taklit ediyordu.

Bu uzantılar kripto cüzdan özel anahtarlarının yanı sıra anımsatıcı ifadelerini de çalıyordu. Bunu ilk olarak fark eden Denley arama motoru devine sorunu bildirdi.

Denley şöyle dedi:

Bazı uzantılar, sahte kullanıcılardan oluşan bir ağ tarafından 5 yıldızla derecelendiriliyor ve kullanıcıyı indirmeye ikna etmek için olumlu geribildirimler veriyor.

Fail yakalanmadı: Yeni eklentiler yolda olabilir

Tüm uzantıların tek bir kişi veya bir grup tarafından geliştirildiği ve Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edildi. Saldırganın kripto para cüzdanlarından hemen hırsızlık yapmak yerine önce bilgileri çalarak yüksek bakiyeli cüzdanları belirlediği, ardından harekete geçerek süreci otomatikleştirdiği belirtiliyor.

Saldırıların faili henüz bilinmiyor. Bu sebeple benzer zararlı uygulamaların oluşturulma ihtimali son derece yüksek. Chrome uzantıları bu konuda pek parlak bir geçmişe sahip değil. Bu sebeple yalnızca resmi kanallar tarafından yayımlanan uygulamaları indirmenizi ve kişisel araştırmanızı her daim yapmanızı öneriyoruz.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin