Cardano Şubat ayında ne kadar yükselebilir? Detaylı analiz
Cardano Şubat ayında ne kadar yükselebilir? Detaylı analiz

Cardano Şubat ayında ne kadar yükselebilir? Detaylı analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA), ölçeklenebilirliği ve düşük işlem ücretleri nedeniyle imrenilen bir proof-of-stake Katman-1 ağıdır. Cardano’nun yerel tokeni olan ADA, yılın başından bu yana %63’e varan bir ralli yaşadı. Aynı dönemde DeFi’deki Kilitli Toplam Değeri, 1 Ocak’ta kaydedilen 49.85 milyon doları ikiye katlayarak 100 milyon doları aştı.

Beklenildiği gibi, bu güçlü Ocak performansı balinaların ilgisini çekti. Ancak Cardano Şubat ayında ne kadar yükseğe çıkabilir? Bu yazımızda Cardano’nun Şubat ayında nasıl performans gösterebileceğini inceleyeceğiz.

Finansal:

Cardano DeFi TVL performansı, ADA için yükseliş sinyali veriyor. Cardano’nun geçen ayki finansal performans ölçütleri ağırlıklı olarak olumluydu. Cardano’ya özgü çeşitli DeFi protokollerinde artan aktivite, %63’lük bir ADA fiyat artışıyla sonuçlandı.

Cardano TVL Chart

Yılbaşından bu yana, Cardano TVL %100 arttı. ADA fiyatlarındaki en önemli artış, Cardano TVL’nin Ethereum topluluğundaki hafif olumsuz hissiyatın ortasında bir artışa tanık olmasının ardından meydana geldi.

Kilitli Toplam Değer, akıllı bir sözleşmede kilitlenen kripto para biriminin hacmini ölçer. TVL’deki bir artış, genellikle yerel Katman-1 tokeninin fiyatında bir artışa yol açar.

Türev Piyasalar:

CARDANO OPEN INTEREST CHART

Cardano, büyük ölçüde “Şanghay yükseltmesini” ön planda tutan yatırımcıların yönlendirdiği ETH duyarlılığından faydalandı. En iyi borsalardaki Cardano Toplam Açık Faiz, 11 Ocak – 2 Şubat 2023 arasında 160.98 milyon dolardan 195.32 milyon dolara yükseldi.

Açık Faiz yükselişi, yatırımcılar mevcut pozisyonlarını kapattıkça artan hacimde türev sözleşmelerinin yaratıldığını gösteren bir düşüş sinyalidir.

Dune Analytics’ten alınan verilere göre, yaklaşık 19 milyar dolar değerinde ETH tokeni, staking yapılmayacak şekilde ayarlandı. Bu nedenle, birçok yatırımcı, devam eden boğa koşusunda Cardano ekosistemine yöneldi. Son Cardano TVL ve Açık Faiz büyümesinin, önümüzdeki haftalarda ADA tokeni için daha fazla kazanca dönüşmesi bekleniyor.

Ağ Etkinliği:

Cardano, kısmen Ethereum ekosistemini çevreleyen belirsizlik nedeniyle 2023’te yükseliyor. Ethereum PoS doğrulayıcılarının fonlarını çekmelerini sağlayacak “Şanghay yükseltmesi” yaklaşırken, yatırımcılar 16 milyon ETH dökümüne karşı temkinli davranıyor.

Tersine, Ethereum PoS’un Cardano ve diğer Layer-1 PoS ağlarıyla şiddetli bir şekilde rekabet etmesi bekleniyor. Bu nedenle, yeni etkinleştirilen yakma mekanizması sayesinde Ethereum’un son net deflasyonist arz trendine dikkat etmek gerekiyor.

Ultrasound Money tarafından sağlanan zincir üstü verilere göre Ethereum, Ocak ayını -0,13% net deflasyonist bir pozisyonda kapattı. OpenSea’deki artan NFT faaliyeti sürdürülürse, Ethereum art arda ikinci ay net negatif arz pozisyonunda kapanabilir. Bu, muhtemelen kademeli bir Cardano düzeltmesine yol açabilir.

Cardano fiyat tahmini

Cardano’nun Şubat ayında ne kadar yüksek performans göstereceği, büyük ölçüde yatırımcının rakip Ethereum proof of stake ağı ve DeFi TVL trendi hakkındaki görüşüne bağlı olacak.

Cardano IOMAP chart

Potansiyel kısa vadeli fiyat hareketleri açısından, IntoTheBlock tarafından sağlanan IOMAP verileri, Cardano’nun minimum esneklik payı olduğunu gösteriyor. ADA muhtemelen 0,3882 dolarda güçlü bir desteğe sahip olacak, ancak 0,4383 dolara doğru hareketinde güçlü bir dirençle karşılaşacak.

IOMAP, yatırımcıların belirli cüzdanlarda tutulan tokenlerin ortalama satın alma fiyatını mevcut piyasa fiyatıyla karşılaştırarak potansiyel büyük alım veya satım noktalarını belirlemelerine yardımcı olur.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin