Cardano kurucusu, Bitcoin’in yeteri kadar ileri gitmediğini düşünüyor!

Cardano kurucusu, Bitcoin’in yeteri kadar ileri gitmediğini düşünüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yakın tarihli bir tweet’te Cardano kurucusu Charles Hoskinson, yorumda bulundu. Kurucu, Bitcoin’in sınırlı programlanabilirliği nedeniyle UTXO modeliyle fazla ileri gitmediğini belirtti. Ayrıca Hoskinson, genişletilmiş UTXO (EUTXO) muhasebe modelini “bir sonraki mantıklı adım” olarak görüyor. 

Şu anda merkezi olmayan finans (DeFi) alanında lider güç olan Ethereum, varlıkları dengeler olarak temsil eden hesap tabanlı modeli kullanıyor. Böylece kullanıcılar hesaplarının tamamını harcamak yerine kısmen kullanabiliyor. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin’in sınırlamalarından bıktığı için UTXO yerine hesap tabanlı modeli açtı.

Hoskinson tarafından retweet edilen viral bir ileti dizisinde Twitter kullanıcısı Sooraj, EUTXO mimarisinin Ethereum’un hesap tabanlı modelinden daha üstün olduğunu savundu. İkincisi, iki veya daha fazla taraf aynı verileri kontrol edebildiğinden, saldırı için “çok daha büyük” bir yüzey alanına sahip. EUTXO modeli, yüksek derecede paralellik ve ölçeklenebilirlik sunuyor.

Cardano kurucusu, Ethereum ve Bitcoin kıyasıyla olayı özetledi

Hoskinson’a göre Ethereum geliştiricilerinin “temelde eksik” olduğu şeyi açıkladı. Cardano kurucusu, Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun eksiklikleri nedeniyle hesap tabanlı modeli geçtiğini belirtiyor. 

Amacın her iki dünyanın en iyilerini EUTXO ile birleştirmek olduğunu iddia ediyor. Cardano geliştiricisi şimdi, EUTXO ile 13 yıllık bilgi birikiminden ve testlerden yararlanmak istiyor.

Cardano’nun muhasebe modeli, Minswap ademi merkeziyetçi borsanın başarısız ilk çıkışını izleyen “eşzamanlılık” sorunu nedeniyle Eylül ayında bolca inceleme çekti. Cardano tabanlı dApp’lerin blok başına tek bir işlemle sınırlı olmadığını, ancak EUTXO’nun bir işlem çıktısını yalnızca bir kez harcamayı mümkün kıldığını Cardano kurucusu söyledi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin