DeFi TVL 300 milyon doları aştıkça Cardano (ADA) için kurumsal talep hızla artıyor
DeFi TVL 300 milyon doları aştıkça Cardano (ADA) için kurumsal talep hızla artıyor

DeFi TVL 300 milyon doları aştıkça Cardano (ADA) için kurumsal talep hızla artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano (ADA) blockchaini üç ayda 50 kat artan büyük işlem hacimlerinde  güçlü bir artışa tanık oluyor. Ayrıca, Cardano’daki DeFi TVL, 300 doların üzerine çıkarak bugüne kadar yüzde 39.000 artış gösterdi. Son iki hafta içinde en iyi performans gösteren kripto paralardan biri oldu. Bu dönemde ADA fiyatı yüzde 50’lik güçlü bir artışla, yayın tarihi itibariyle 1,20 doları geçti.

Kripto istihbarat şirketi IntoTheBlock’un raporuna göre, Cardano blockchainde büyük işlemlerin sayısı 2022’de şimdiye kadar 50 kat arttı. Büyük İşlem Hacmi (LTV), Cardano blockchaindeki 100.000 doların üzerindeki işlemlerden elde edilen toplu hacimlere deniliyor.

Elde edilen verilere göre, Cardano’nun LTV’si günde 1,35 milyar ADA’dan 69 milyar ADA’ya yükseldi. Bu, sadece üç aylık bir sürede 51 katlık şaşırtıcı bir artış. İlginç bir şekilde, bu aynı zamanda 2018’in ortasından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

Topluluk Cardano’nun ADA’sına olan talebi “artan kurumsal talep” olarak adlandırıyor. Ayrıca, oynaklık ve ortalama işlem boyutu gibi diğer metriklerin oldukça sabit kaldığını da ekliyor. Ancak Cardano’daki toplam adres sayısı arttı. 2022 yılı 3,4 milyon adresle başladı ve şimdi 5 milyona ulaştı.

Ayrıca Cardano ağındaki balinaların sayısı da önemli ölçüde artış gösterdi. Popüler kripto piyasası analisti Ali Martinez şu ifadeleri kullandı:

#Cardano ağındaki balina sayısı %1,7 arttı. 21 Mart’tan bu yana 1.000.000 ila 10.000.000 dolar ADA tutan yaklaşık 42 adres oluşturuldu. Artış ilk bakışta önemsiz görünebilir, ancak bu balinaların #ADA’da 1,2 milyon ile 12 milyon $ arasında bir değeri var.

Cardano’nun Defi TVL’si 300 milyon doları aştı

Geçen yıl Eylül 2021’de Alonzo hard fork yükseltmesini yayınlayan Cardano blok zinciri, platformdaki merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) sayısında sabit bir artışa tanık oldu. DeFiLlama verilerine göre, kilitli toplam değer (TVL) 300 milyon doları aştı.

Bu, 2022’nin başından bu yana Cardano‘nun DeFi TVL’sinde yüzde 39.000’lik şaşırtıcı bir artış. 1 Ocak 2022’de Cardano ağında kilitlenen toplam değer (TVL) 1 milyon dolardan azdı. Şimdi ise 326 milyon dolara yükseldi.

Cardano’nun TVL’sindeki yedi ana DApp katılımcısı MiniSwap, ADAX Pro, MuesliSwap, SundaeSwap, MeowSwap, Meld ve vyFinance’dir. Bunlardan iki protokol MiniSwap ve MeusliSwap son iki gün içinde öne çıktı.

Pazartesi günü erken saatlerde, Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Dubai’deki Binance Blockchain Haftası’nda bir açılış konuşması yaptı. Burada merkezi olmayan sisteme ihtiyaçtan bahsetti. Hoskinson, Web 3.0 ile yeni bir döneme girdiğimizi söyledi. Ancak, sektördeki önemli kararları alacak liderlik eksikliğinden bahsediyor. Cardano’nun kurucusu şunları söyledi:

“Önümüzde iki yol var. Birincisi, bütünlüğümüzü korumak ve merkezi olmayan bir sistem kurmak. Yüksek oranda merkezileştirilmiş, yüksek düzeyde optimize edilmiş fikir birliği algoritmaları, herhangi bir zamanda sıfırlanabilecek.”

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin