featured

Cardano (ADA) adreslerinden yeni bir rekor: Fiyata beklenen yükseliş ivmesini kazandırabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), yeni bir dönüm noktasına ulaşarak yükseliş işaretleri göstermeye başladı.

Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 40,000 dolar ve 2,200 dolar seviyelerinin üzerindeki güçlü pozisyonlarını korurken, yükseliş dalgası önde gelen altcoin’leri de etkiliyor. Kripto piyasasında genel olarak olumlu bir hava hâkimken, Cardano fiyatı da önemli bir direnç noktasını başarıyla aşmayı başardı. Eş zamanlı olarak, çeşitli zincir içi metrikler Cardano’yu çevreleyen artan bir yükseliş umudunun sinyalini veriyor.

Cardano’nun kârlı adresleri yeni bir rekor kırdı

Coinglass verilerine göre, Cardano bugün önemli bir tasfiye yaşadı. Çünkü, short pozisyonların çoğu kapanmak zorunda kaldı ve sonuç olarak 1 milyon dolarlık bir tasfiye gerçekleşti. Özellikle gözde altcoin’in fiyatı 0,415 dolara ulaştıktan sonra boğalar tarafından toplam 750,000 doları aşan bir tasfiye dalgası yaşandı.

Cardano ADA

IntoTheBlock’tan elde edilen veriler, Bitcoin’in 40,000 dolara yükselmesiyle tetiklenen yükseliş rallinin ardından kârda olan Cardano adreslerinin yeni bir dönüm noktasına ulaştığını gösteriyor. Bu adresler, son iki yılın en yüksek seviyesi olan %38,5’e ulaştı. Bu da neredeyse 1,76 milyon adresin şu anda kârda olduğu anlamına gelmektedir. Kârlı adreslerdeki bu artış, varlığın uzun vadeli potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak yatırımcılar arasındaki HODL hissiyatı da artıyor. Şu anda Cardano adreslerinin %55,2’i zararda. Bu da yaklaşık 2,46 milyon adet adresin kayıp yaşadığı anlamına gelmektedir. Adreslerin %5,19’u ise (230,000 adres) ne kazanıyor ne de kaybediyor.

Ek olarak zincir üstü veriler, ADA token’ını içeren büyük ölçekli işlemlerin hacminin, özellikle de 100,000 doları aşanların, kayda değer bir artışa tanık olduğunu ve sürekli olarak yeni rekorlar kırdığını gösteriyor. Bu eğilimin, kurumsal yatırımcılar ve yüksek net değere sahip kişiler arasında ADA token’ına karşı artan ilgiyi gösterdiğini ve genellikle ani fiyat artışlarının erken bir göstergesi olduğunu belirtmekte fayda var.

Cardano için, bu büyük yatırımcıların son dönemdeki faaliyetlerindeki artış, çeşitli zaman dilimlerinde gözlemlenebilen ADA fiyatındaki artışın ardından geldi. Cardano’nun açık pozisyonlarının altı ayın zirvesi olan 190 milyon dolara tırmanmasına rağmen, yatırımcıların kârla çıkış yapmasıyla birlikte mevcut piyasa hissiyatı düşüş eğiliminde.

Long/short pozisyonların oranı da son saatlerde önemli bir düşüş yaşayarak 0,7004’e ulaştı. Şu anda, hissedarların yüzde 58’inden fazlası ADA fiyatının 0,4 dolara düşeceğini öngörürken, yalnızca yüzde 42’si fiyat artışı konusunda umutlu.

ADA fiyatı için sırada ne var?

Gözde altcoin, 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ile kesişen 0,39 dolar seviyesinde sağlam bir destek buldu. Ancak bu seviyenin üzerinde güçlü bir yükseliş başlatmak için gözle görülür bir mücadele var. Bu da daha yüksek fiyatlara karşı olan talebin azaldığını gösteriyor. ADA, son 24 saat içinde %2,3 oranında mütevazı bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,3992 dolar civarında işlem görüyor.

Şu anda gözde altcoin’in fiyatı 0,37 dolardaki destek ile 0,41 dolarda bulunan direnç noktası arasında dar bir aralıkta kaldı. Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) 58 işaretinin üzerinde kalmasıyla 20 günlük EMA’nın hafif yükseliş eğilimi, boğalar için hafif bir avantaja işaret ediyor. Eğer alıcılar 0,41 dolarda bulunan direnç noktasını aşmayı başarırsa, yükseliş momentumunda bir artış tetiklenebilir. Başlayacak yükseliş hareketi sonucunda fiyat ilk olarak 0,42 dolar seviyesini hedefleyecektir. Bu seviyeye ulaşılmasının ardından ise sıradaki hedef 0,463 dolarda olacaktır.

Ancak kripto para piyasası doğası gereği çok değişkendir ve her an her şey olabilir. Bu durum ADA için de geçerlidir. Eğer 20 günlük EMA seviyesinin ve yükseliş trendi çizgisinin altına bir düşüş gerçekleşirse ayılar piyasaya geri dönecektir. Bu da fiyatın 0,34 dolar seviyesine düşmesine yol açabilir. Bu yüzden, eğer daha az risk almak isteyen bir yatırımcıysanız bu seviyede zararını durdurmak isteyebilirsiniz.

Kripto piyasasında yeni alternatifler: Bitcoin Minetrix ile bulut madenciliğine yeni bir soluk

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliği kavramına getirdiği yenilikçi bakış açısıyla, kripto para dünyasındaki yatırımcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Platform, kullanıcılara sadece mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara daha güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Ayrıca, BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara daha fazla esneklik sağlar. Bitcoin Minetrix, bulut madenciliği dünyasına özgün ve güvenilir bir perspektif sunuyor.

Bu proje ile yatırımcılar geleneksel madencilik süreçlerinden kurtulmuş oluyorlar. Çünkü buradaki süreç, Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden gerçekleştirilir ve bulut madenciliği kredileri kazanılır. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Proje aynı zamanda merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir, bu da güvenlik açısından önemlidir ve yatırımcıların projeye olan güvenini artırır. Bitcoin Minetrix, her kripto yatırımcısının kolayca anlayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Yani, bu sektörde yeniyseniz bile bu projenin kolayca bir parçası olabilirsiniz.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin