Vitalik Buterin, 6 milyar dolarlık SHIB yakma sürecini açıkladı
Vitalik Buterin, 6 milyar dolarlık SHIB yakma sürecini açıkladı

Vitalik Buterin, 6 milyar dolarlık SHIB yakma sürecini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen Mayıs ayında, Shiba Inu meme coinin arkasındaki geliştiriciler, tüm kripto para arzının %50’sini Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’e gönderdi. Ancak, Buterin bu paraları HODl etmedi, bunun yerine %10’unu bağışladı ve geri kalanını yaktı. SHIB’nin piyasaya sürüldüğü zaman toplam arzı bir katrilyon kripto paraydı. Buterin, yaklaşık 505 trilyon coin olan bu arzın yarısına sahipti.

Buterin 6 milyar dolarlık Shiba Inu’yu nasıl yaktı?

Buterin, UpOnly Podcast programında yaptığı bir röportaj sırasında kendisine gönderilen Shiba Inu tokenlerini yaktığı karmaşık süreci açıkladı. Yüz trilyonlarca tokenin şaşırtıcı arzını unutmadan, 6 milyar doları aşan kripto para biriminden kurtulmak kolay bir şey değil. Buterin’in anlatımına göre bu tokenleri yakmak uzun bir süreçti.

Buterin, SHIB tokenleri yakmak için Target’tan kendisine yaklaşık 300 dolara mal olan yeni bir dizüstü bilgisayar satın alması gerektiğini kaydetti. Tokenlerin başlangıçta özel anahtarı iki ayrı kağıda yazılan soğuk bir cüzdana yerleştirildiğini kaydetti. Özel anahtarın bir kısmı ondayken, geri kalanı Kanada’daki ailesiyle birlikteydi. Bu nedenle, diğer numaraları almak için onları aramak zorunda kaldı. İki sayıyı birleştirdikten sonra cüzdana erişmek için yeni dizüstü bilgisayarını kullandı.

ETH’mi bir işlem oluşturarak ve ardından sadece bu amaç için yaklaşık 300 dolara hedeften satın alınan bir bilgisayarda gönderdim.

Buterin, dizüstü bilgisayarda internet bağlantısını devre dışı bırakmadan önce, QR kodları oluşturmak için bir program indirdi. ETH işlemini oluşturduktan sonra QR kodunu taramak için telefonunu kullandı, dizüstü bilgisayara kopyaladı ve Etherscan’a koydu ve ardından tokenleri yakmaya başladı.

Buterin ücretsiz tokenleri istemedi

Buterin Shiba Inu’yu aldığı ay içinde yaktı. Bununla birlikte, yalnızca yüzde 90’ını yaktı ve kalan yüzde 10’u, yaklaşık 1.2 milyar dolar değerinde Hindistan Covid Kripto Yardım Fonu’na gönderildi. Buterin, yapılan işlemlerden birine “Ben böyle bir iktidarın odağı olmak istemiyorum” yazan bir not yapıştırdı.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin