JPMorgan uzmanı,
JPMorgan uzmanı, "Ethereum katili" olarak anılan bu altcoin'e dikkat çekti!

JPMorgan uzmanı, “Ethereum katili” olarak anılan bu altcoin’e dikkat çekti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JPMorgan, Ethereum’un ağdaki çok yüksek işlem ücretleri nedeniyle NFT sektöründeki Solana gibi rakiplerine karşı zemin kaybettiğini söyledi. JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistlerine göre, Ethereum’un NFT ticareti hacim payı 2021’in başında yaklaşık %95’ten yaklaşık %80’e düştü.

Panigirtzoglou, geçen hafta müşterilere gönderilen bir notta, DeFi için oluşturulmuş uygulamalara atıfta bulunarak, DeFi uygulamalarına benzer şekilde, tıkanıklık ve yüksek gaz ücretleri NFT uygulamalarının diğer blockchainleri kullanmaya teşvik ettiğini söyledi. JPMorgan’ın küresel piyasalar ekibi, özellikle Solana ağının son haftalarda Ethereum’dan pazar payı aldığını tespit etti.

Ayrıca JPMorgan analisti, NFT payının kaybı 2022’de daha sürdürülebilir görünmeye başlarsa, bu Ethereum’un değerlemesi için daha büyük bir sorun haline gelebileceğini ekledi. NFT’ler, dijital sanat eserleri, video klipler ve sanal giysiler gibi öğelerin sahipliğini temsil eden kripto varlıklar olarak tanımlanabilir. Şu anda yaklaşık 12 milyar dolarlık NFT pazarı, Mart 2021’de bir dijital sanat NFT’sinin 69 milyon dolara satılmasıyla patladı. İki tür dijital avatar olan Bored Apes ve CryptoPunks, en popüler NFT’lerden bazıları.

2015 yılında kurulan Ethereum kripto para ağı, NFT alım ve satımının büyük çoğunluğunun altında yatan teknoloji. Yine de yatırımcılar, ağdaki tıkanıklık ve genellikle bir satın alma işlemine 80 dolardan fazla ekleyen çok yüksek işlem ücretlerinden giderek daha fazla hayal kırıklığına uğruyor.

Bu altcoin’ler Ethereum’un yerini alacak mı?

Solana gibi daha yeni blockchainler artık çok daha düşük işlem ücretleri ile NFT geliştiricilerinin dikkatini çekiyor. JPMorgan, Tezos gibi diğer ağların da konum için mücadele ettiğini söyledi. Ethereum ayrıca DeFi dünyasındaki pazar payından da vazgeçiyor. DeFi uygulamaları, insanların bankalar ve takas odaları gibi aracılara ihtiyaç duymadan finansal işlemler gerçekleştirmelerine, ticaret yapmalarına veya akıllı sözleşmeler imzalamalarına olanak tanır.

Bazen “Ethereum katili” olarak adlandırılan Cardano, DeFi alanından en çok yararlanan ağlardan biri oldu. Bununla birlikte, hem NFT’ler hem de DeFi söz konusu olduğunda, ETH açık ara baskın blockchain olmaya devam ediyor. Analistlerin geçen hafta tahminlerine göre, Ethereum ağına kilitlenen projelerin toplam değeri yaklaşık 156 milyar dolardı.

Ethereum geliştiricileri, yüksek gaz ücretleri sorununu çözmeye çalışmak için yarışıyor. Ancak, ağa daha fazla kapasite eklemeyi amaçlayan “sharding” olarak bilinen çok önemli bir ağ yükseltmesi, 2023’ün başlarına kadar yapılmayacak. Ethereum ağındaki kripto para birimi olan Ether, Salı günü %3,4 düşüşle 3.162 dolara düştü. Teknoloji hisselerini ve dijital varlıkları sarsan geniş bir satıştan etkilendi.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin