ADA

2024’te 10x büyüme potansiyeline sahip Cardano alternatifi 3 kripto para birimi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Akıllı sözleşmeler için halka açık bir blockchain platformu çalıştırmayı amaçlayan kripto para ağı projesi Cardano ADA, ölçeklenebilir katman-1 blok zincirleri için deneylere öncülük etti. ADA’nın kullanıcı tarafından benimsenmesindeki başarısına ve piyasa değerindeki artışına rağmen hâlâ katman-1 büyümesi açısından sorun oluşturduğu görülüyor.

Şu anda piyasa değerine göre ilk 10 kripto para arasında yer alan Cardano’nun geçmişi; deney, esneklik ve büyüme ile desteklendi. Birçok açıdan öncü bir dijital varlık olmasına rağmen projeye yönelik analistlerin temel yorumlarından biri, ekosistemin kilitlenen toplam değerdeki (TVL) artışını doğrudan etkileyen protokol geliştirme karmaşıklığında yatıyordu.

Cardano (ADA) güncel fiyat tahmini

Kripto para piyasası, şu anda satışı tetikleyen piyasa düzeltmesi yaşıyor. Bununla birlikte Cardano’nun ADA tokeni uzun bir konsolidasyon döneminde sıkışıp kaldı. Mevcut fiyat hareketi önceki çok yıllık birikim aralığına benzer bir seyir izliyor ve tarih tekerrür ederse ufukta büyük bir yükseliş görülebilir.

Cardano’nun potansiyel olarak aralık ayının ilk haftasında mevcut 0,45 dolarlık direnç bölgesinin üzerine çıkacağı düşünülüyor. Aralık sonuna kadar 0,75 dolar seviyesine doğru yükselmesi bir artış hareketini tetikleyebilir. Buna benzer bir fiyat hareketi yapıcı görünüme güven katıyor. ADA fiyatı şu anda yüzde 6.32’lik bir düşüşle 0.3719 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte hacmi hafif bir gerileme yaşayarak 606.703.186 dolara indi.

Cardano

Bununla birlikte rekabetçi bir anlayışla büyüyen kripto para piyasasında, Cardano’ya rakip olabilecek uygun alternatif projeler yer edinmeye devam ediyor. Solana (SOL) hem yükselen hacmi ve hem piyasa değeri ile kendi alanında ADA’nın yenilikçi bir rakibi olarak başarılı bir örnekti.

Ancak kapitalizasyon endekslerinin daha alt sıralarına bakarak en uygun koşulları ve gelecekte artan bir talebi bulabilirlerse benzer bir büyüme gösterebilecek diğer üç Cardano rakibini seçtik.

1. Near Protocol (NEAR)

Henüz gelişme aşamasında olan Near Protocol (NEAR), aktif bir geliştirme ekosistemine sahip umut verici bir dijital varlık. Şu anda NEAR, CoinMarketCap’in endeksinde 38. sırada ve 1,83 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Son 24 saate yüzde 3, 39’luk bir artış gösteren coin, 1,85 dolardan işlem görüyor.

Son 24 saatlik işlem hacmi yüzde 33 artış gösterdi ve geçtiğimiz yıl 20,44 dolar ile zirve yapan Near’ın kilitlenen toplam değeri sürekli olarak diğer zincirlerden daha iyi performans gösterdi.

2. Fantom (FTM)

Cardano’nun adımlarını takip edebilecek alternatifler arasında alt sınırın en yüksek TVL’ye sahip olan Fantom (FTM) yer alıyor. Yüksek ölçeklenebilir merkezi olmayan bir finans deneyimi sunmaya odaklanan bu coin, basın saatine kadar 66 milyon dolar toplam değer kaydetmiştir. Kripto para analistlere göre bu ay izlenmesi gerekenler listesine giren FTM, günlük bazda yüzde 4,49’lük bir düşüşle 0,3475 dolardan işlem görüyor.  Ayrıca FTM, CoinMarketCap’in endeksinde 53. sırada bir milyar doların altında bir piyasa değeriyle yer alıyor.

3. Algorand (ALGO)

İşlemleri hızlandırarak kabul edilmesi için gereken süreyi kısaltan kripto para birimi Algorand (ALGO), Cardano için büyüme potansiyeline sahip rakiplerden biri. Çevre konusunda duyarlı tutumu ile enerji tasarruflu bir blok zinciri sunmaya odaklanan coin, duyarlı geliştiricilerle desteklenerek büyüme potansiyeli taşıyor.

CoinMarketCap’in endeksinde 52. sırada yer alan ALGO 1,107 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Yazının yazıldığı sırada günlük yüzde 3,84’lük bir düşüş yaşayan varlık şu anda 0,1384 dolardan işlem görüyor. Algorand’ın TVL’si, daha düşük bir fiyat kapitalizasyonuyla bile Near’ınkinden daha yüksektir. Her birinin DeFi’de sırasıyla 63 milyon dolar ve 49 milyon dolar kilitli değeri bulunuyor.

Sonuç olarak bu sektörün genellikle öngörülemez olabileceği ve önemli riskler içerdiği göz önüne alındığında yatırımcıların kendi araştırmalarını detaylı yapması önemlidir.

Bonus: Yatırımcı için hızlı büyüyen bir alternatif – Bitcoin ETF Token

Güvenilirliği ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Bitcoin ETF token, bir ERC-20 tokeni. BTCETF belirteci ile hayata geçirilen ve Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül veren bu token, çok sayıda spot ETF’nin kripto pazarını desteklemesi ile büyümeyi hedefliyor. SEC’den gelmesi beklenen ETF onaylarına bağlı haber akışı ile dünyanın dört bir yanından Bitcoin ETF’lerini çevreleyen en son gelişmelerden haberdar olmanızı amaçlıyor.

Satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttıran dijital varlığın yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı. Satış öncesi başlangıç fiyatı 0,0054 dolar olan token, ön satış tekniği ile mümkün olan en düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Sonuç olarak Bitcoin ETF token ile birlikte yukarıdaki kripto para birimleri 2024 yılında izlenmesi gereken coinler arasında yer alıyor.

finbold

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin