Bitcoin ve Tether balinaları
Borsalarda görülen devasa Tether hareketleri ne anlama geliyor?

Borsalarda görülen devasa Tether hareketleri ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hafta başından bu yana, kripto para borsalarına alışılmadık derecede fazla sayıda büyük miktarlarda Tether (USDT) transferi yapıldı.

Genel kripto para piyasası geçen hafta hızlı bir toparlanmaya şahit oldu ve halen güçlü olsa da, birkaç büyük miktarlı fon transferi hareketine tanık oluyoruz.

Büyük para hareketleri Tether kullanılarak yapılıyor

Son zamanlarda, yaklaşık 16 milyon USDT-TRON, bilinmeyen bir cüzdandan Binance’a transfer edilirken, altı milyon USDT-ERC20, bilinmeyen bir cüzdandan Bitfinex’e gönderildi. Her iki transferin de önemli balina hareketleri olarak görülmesine rağmen, ikisi de neredeyse 40 milyon USDT-TRON’u Binance’a taşıyan daha önceki bir işleme göre küçük kaldı.

Bunlar, geçen haftaki bir dizi önemli balina hareketinde en sonuncular. Geçen hafta, kripto para piyasası tarihinin kısa süredeki en büyük rallisinin görülmesinden sadece bir gün önce BTC cüzdanları arasında 134 milyon dolarlık şaşırtıcı bir hareketi izledik.

Aynı şekilde, geçen hafta önemli miktarda alım gücü olanların da pazara büyük bir şekilde girme yollarını aradıklarını işaret eden yeni Tether coinlerinin basıldığını gördük.

İstedikleri Bitcoin olmayabilir

Geçtiğimiz hafta Bitcoin, 148 milyar dolar olan piyasa değerinde bir yükseliş görerek neredeyse 180 milyar dolara kadar çıktı. Ardından 169 milyar dolarda denge buldu. Buna göre haftalık kazanım yaklaşık yüzde 14,2 oranında gerçekleşti.

Bir haftada yüzde 14,2 oranında kazanım yeterince etkileyici olmakla birlikte, diğer bazı önemli dijital varlıklar geçen hafta yalnızca göz kamaştırıcı büyümeler gördü. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Çin’de ciddi blok zincir inovasyonu için çalışacaklarına dair haberlerin ardından, geçen hafta genel olarak en büyük kazanımlardan biri NEO’nun yüzde 57 oranında yükselişi oldu.

NEO’nun yanı sıra, Çin’le bağlantısı olan diğer bazı kripto paralar da benzer şekilde yükseldi. Ontology (ONT) 25 Ekim’de hayata geri döndü, geçen haftaki kazanımı yüzde 60’ın üzerine çıktı. Aynı şekilde, Tron (TRX) aynı güne önemli bir ralliye ayak uydurarak yüzde 30’un üzerinde bir kazanç elde etti ve pazar kapitalizasyonu ile onuncu en büyük kripto para konumunu geri aldı.

Anlaşılır bir şekilde, kripto para birimi piyasasına girmek isteyen herhangi bir balina, büyük olasılıkla paranın karşılığını en iyi şekilde almak istiyor. Dolayısıyla, bu hafta büyük yatırımcılar piyasaya daha fazla nakit enjeksiyonu yapabilir.

Tether hareketleri blok zincir değişimi olabilir

Ayrıca belirtmekte fayda var ki kripto para borsalarına yapılan büyük Tether (USDT) hareketlerinin, her zaman alım satım faaliyeti ile ilişkili olamayabilir. Bu işlemlerin bir kısmı USDT sahiplerinin bakiyelerini bir blok zincirinden diğerine taşıdıkları zincir takasının bir sonucu olabilir. Örneğin; USDT-ERC20’yi USDT-TRON ile değiştirme gibi. Bu, bazı durumlarda hemen netlik kazanmaz.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin