23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

30 Ekim Bitcoin analizi: BTC kritik üçgen formasyonunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, dün 9.000 – 9.500 dolar aralığında geniş bir salınım gösterdi. Aynı volatiliteyi yeni günün başlangıcında da gördük. BTC fiyatı, bu aralıkta yönünü bulmaya çalışırken, alıcı ve satıcıların mücadelesi sonucu oluşan üçgen formasyonunun kırılımı BTC/USD paritesinin yönünü belirleyecek gibi duruyor.

Bitcoin fiyat analizi

Son iki günlük periyotta 4 saatlik kapanışlara göre 200 dolarlık bir aralıkta volatil hareketleri dikkat çeken Bitcoin,  güne 9.400 dolardan sarkarak 9.200 doların altı test etmesiyle başladı. 4 saatlik BTC/USD grafiğinde oluşan üçgen formasyonunun alt çizgisine test etmeye yönelen BTC’de buna bağlı olarak düşüş ağırlıklı işlemler görülüyor.

Gün içerisinde 9.080- 9.150 dolar aralığını kısa vadeli destek noktası olarak takip edeceğimiz BTC’de üst sınır olarak 9.350- 9.500 dolar aralığının kararlı şekilde geçilmesi yükseliş için tetikleyici olabilir.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda; MACD göstergesinin negatif bölgede düşüşü destekleyici yönde hareket ettiğini görüyoruz. Diğer yandan RSI 50 seviyesinin üzerinde olmasına karşın, aşağı yönlü bir görünüm sergiliyor.

Düşüş yönlü bu göstergelerin haricinde aşırı satım koşulunu sürdüren stokastik RSI, 20 seviyesinin üzerine çıkması durumunda bir yükseliş hareketi için önemli bir sinyal üretebilir. Zira bir önceki yükseliş hareketi öncesi de 2 günü bulan bir aşırı satım durumu sonrası BTC/USD paritesinde hızlı bir yükseliş görmüştük.

4 saatlik BTC/USD grafiği önemli teknik göstergelerde son durum


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin