bitmex
BitMEX 'teki toplu tasfiye işlemleri piyasa düşüşünde etkili oldu mu?

BitMEX’teki toplu tasfiye işlemleri piyasa düşüşünde etkili oldu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Datamish.com verilerine göre, Bitcoin’in BitMEX platformunda yüzde 18’den daha fazla düşmesiyle, borsada altı yüz milyondan fazla sözleşme tasfiye oldu. Sonrasında Bitcoin, 8.600 dolar civarında sabitlendi.

Bitcoin’in bu ay görülen en büyük gün içi düşüşü, piyasa sermayesine göre en büyük kripto paranın çok kısa sürede 8.000 doları görmesine neden oldu.

BitMEX

Düşüşün ardından algı, büyük ölçüde değişmemiş gibi gözükse de, Kripto Korku ve Risk iştahı Endeksinin hafifçe korku yönünde hareket ettiğini gösteriyor.

Crypto Fear and Greed

Düşüşün faturası BitMEX tasfiyelerine mi kesiliyor?

Şiddetli düşüşün nedenini bulmak için teori karmaşası devam ediyor. Ancak kesin olan bir şey 100x kaldıraçlı kripto türev ürünleri platformu BitMEX üzerinde seri bir tasfiye ve marj çağrısının düşüşü tetiklediğidir.

Bitcoin, ay boyunca süren konsolidasyonundan 9.300 – 10.950 ABD Doları arasında aşağı doğru (kırmızı çizgilerle belirtildiği gibi) koptuğundan, kaldıraçlı uzun (alış) pozisyonlar marjlarını aştı ve tasfiye edildi.

BitMEX

Veriler ise daha fazlasını gösteriyor gibi. BitMEX platformunda satış sırasında 2,5 milyar dolar değerinde hacimler gördü, dolayısıyla günü ayın borsadaki en büyük işlem günlerinden biri haline getirdi. Ayrıca bu yılın bugüne kadarki tüm long (alış pozisyonu) tasfiyelerinin neredeyse yüzde 6’sı iki saat içinde gerçekleşti.

BitMEX liquidations

BitMEX gibi kaldıraçlı türev borsaları ile ilgili endişeler, Bitcoin’in fiyatını bu şekilde düşürmesiyle ilgili ve görünüşe göre, belki de bu, en temel olarak Bakkt’ın henüz piyasaya sürülen vadeli işlem ürününü kullanan bir dizi kaldıraçsız girişime ilham verdi.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin