featured

2 uzmandan dikkat çekici yorumlar: Bitcoin’in volatilitesi kurumsal yatırımcıların güvenini sarsmadı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerinin fiyatları, 2022’de büyük ölçüde düşüş yaşadı. Piyasa lideri olan Bitcoin’in büyük oranlarda değer kaybetmesiyle, altcoin’ler de bu düşüşü takip etti.

Uzmanlar, gün içinde yaşanan büyük dalgalanmalar ve fiyat hareketinin dramatik olmasına rağmen kurumsal yatırımcıların genelde büyüme beklentileri olduğunu söylüyor. Bu yüzden yatırım yapmaktan çekinmiyorlar. Bir kripto para analisti bu durumu şu sözlerle ifade etti:

Piyasadaki volatilite kurumları korkutmuyor gibi görünüyor. Aslında, bundan çıkar bile sağlıyorlar

2 kripto para uzmanına göre, Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasasının 2022’nin başındaki çılgın yolculuğu, kurumsal yatırımcıları caydıracak gibi görünmüyor. Çünkü bu durumun lehlerine çevrileceğini düşünüyorlar ve sonunda da yükseliş bekliyorlar.

Bitcoin bu yılın başından şu ana kadar %20 oranında düşüş kaydetti. Cuma günü 36,900 civarında işlem görüyordu.

Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum ise, bu yıl %33 oranında kayıp yaşadı. Bu hafta genel olarak 2,470 dolar civarında işlem gördü. CoinMarketCap verilerine göre, kripto para piyasası bir bütün olarak cuma günkü işlem seansında yaklaşık olarak %24 oranında bir düşüş yaşayarak 1,67 trilyon dolar civarına geriledi.

Yatırımcılar, Federal Rezerv’in enflasyonu dizginlemek için bu yıl en az dört kez faiz oranlarını yükseltmesine hazırlanmak için varlıkları yeniden fiyatladığından, hisse senetleri de bu yıl keskin kayıplara maruz kaldı.

S&P 500 endeksi düzeltme bölgesine dokundu. Teknoloji hisselerine ev sahipliği yapan Nasdaq-100 endeksi de bir düzeltmede. Mevcut olarak ise son zamanlardaki en yüksek seviyesinden neredeyse %10 oranında bir düşüş yaşadı.

Kullanıcıların emeklilik hesaplarıyla kripto para birimlerine yatırım yapmasına izin veren Bitcoin IRA’nın COO’su ve kurucu ortağı şu sözleri söyledi:

Bu yıl yatırıma başlamak için hemen hemen her şey yolunda. Bitcoin daha fazla volatiliteye sahip. Hatta genel olarak kripto para piyasası daha fazla volatiltieye sahip. Çünkü bunlar bir yılda %100 oranında değer kazanabilecek türde paralardır. S&P veya Dow Jones’un bunu yaptığını göremezsiniz. Bu yüzden bunları akılda tutmak önemlidir.

Ayrıca Insider’a bu hafta kripto yatırımcıları için “Kripto para birimlerinin yaşayabileceği dalgalanmaların bir sırrı yok” dedi.

Bitcoin

Son aylarda satış baskısı yoğundu. Kripto para piyasası geçen yıl genel olarak büyük kazançlar elde etti. En çok işlem gören kripto para birimi olan Bitcoin, 2021 yılında %60 oranında değer kazandı. En büyük altcoin olan Ethereum ise %400 oranında çarpıcı bir sıçrama yaşadı.

Yatırımcılar hâlâ umutlu

Kline, kazançların çoğunun yatırım bankası Goldman Sachs gibi büyük kurum ve şirketler tarafından iş ve yatırım stratejilerinin bir parçası olarak Bitcoin’i uygulamalarında kullanan şirketler tarafından yönlendirildiğini söyledi. Bu durumu şu sözlerle ifade etti:

Bu durum kurumları korkutmuyor gibi görünüyor. Aslında, bundan çıkar bile sağlıyorlar. El Salvador geçen hafta daha fazla Bitcoin satın aldı. MicroStrategy de daha fazla satın aldı. Yeni kurumsal yatırımcılar da bu alanda oyuna girmeye başlıyorlar.

Bitcoin yasal ihalesini ilk kullanan ülke olan El Salvador’un cumhurbaşkanı Nayib Bukele, geçen hafta yaptığı açıklamada,  fiyat düştüğü için “sadece 15 milyon dolara” 410 adet Bitcoin satın aldığını söyledi. CoinDesk’e göre El Salvador 1,500 adetten fazla BTC’ye sahip. Ülke bu yıl 1 milyar doları 10 yıllık Bitcoin tahvili için çıkarmayı planlıyor.

Kurumsal analitik yazılım üreticisi MicroStrategy de aralık ayında BTC fiyat düşüşünden yararlandı ve 94 milyon dolar değerinde kripto para birimi satın aldı. CEO Michael Saylor, geçen hafta Bloomberg’e kripto para biriminin yaşadığı fiyat düşüşüne rağmen BTC satın alma planlarını değiştirmediklerini söyledi.

2020 yılında MicroStrategy, ABD’de bilançosunun bir parçası olarak BTC satın alan ve elinde tutan ilk halka açık şirket oldu. O zamandan beri yaklaşık 5 milyar dolar değerinde neredeyse 124,391 adet BTC satın aldı.

Kripto borsası Binance tarafından kuluçkaya yatırılan ve milyarder yatırımcı Mark Cuban tarafından desteklenen merkezi olmayan bir borsa olan Injective Labs CEO’su ve kurucu ortağı Eric Chen, finans firmalarının yatırımcıların dijital varlıklara yatırım yapmalarını önerdiğini söyledi.

Bence fiyat volatiltiesi veya genel geniş piyasa satışları, bugün itibariyle kurumsal çıkarları etkilemedi.

Ve Bitcoin IRA’daki Kline, kripto para birimlerine yatırım yapmanın hâlâ temellerle ilgili olduğunu söyledi.

Sonsuz para arzı ve sınırlı arz görüyoruz. Biri gerçekten değişken. Diğerinin zaman içinde bu büyüme üzerinde sonuçları olacak. Bunu  da 4. çeyrekte %7’nin üzerinde enflasyonla görüyoruz.

dedi ve aralık ayı ABD tüketici fiyat enflasyonu raporuna atıfta bulundu.

Kline, 2009 yılında ilk kez ortaya çıkan Bitcoin’in “ergenlik evrelerinde” olduğunu ve bir varlık sınıfının ilk yıllarında volatilitesinin yüksek olma eğiliminde olduğunu söyledi.

BusinessInsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin