bitcoin'e yatırım
Bitcoin’e yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken 5 şey!

Bitcoin’e yatırım yapmadan önce bilmeniz gereken 5 şey!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ve Bitcoin ile ilgili son abartılı söylemler, en ilgisiz ve şüpheci yaklaşan yatırımcının bile piyasanın geniş kapsamlı gelecek beklentileri ve ayrıcalıklı olmasından dolayı ilgisini çekti . Bitcoin bir kripto para formunda olmasına rağmen, çoğu zaman kripto para terimi ile eşanlamlı olarak kullanılır. Bunun nedeni herkesin bildiği gibi 2009 yılında ilk piyasaya çıkan kripto paranın Bitcoin olmasıdır. İlk kripto aynı zamanda bu piyasada en çok tercih edilen varlık olma ünvanına sahip olmakla beraber, piyasayı tek başına yönlendirme gücünü de hala elinde tutmaktadır. Bundan dolayı dünya üzerinde her geçen Bitcoin’e yatırım yapanların sayısı artmaktadır.

Dijital para biriminin formuna ve anlayışına olan bu ilgi artışı ve ön plana çıkan yüksek kazanç hikayeleri, yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmayı düşünmelerine neden olmuştur. Bitcoin, kuruluşundan itibaren 9 yıl boyunca yaşadığı artış ve düşüşlerle oldukça heyecan verici bir yolculuk geçirmiştir.

Eğer daha önce Bitcoin’e yatırım yapmadıysanız veya daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, bu oldukça geniş çaplı piyasaya girmeden önce Bitcoin hakkında bilmeniz gereken birkaç faydalı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Bitcoin her geçen saat popülarite kazanıyor

Dünya, her geçen gün internete daha fazla bağımlı hale geliyor. Dolayısıyla, güvenli, global ve dijital bir para birimi olan Bitcoin’in yatırımcıların ilgisini çektiğini görmek şaşırtıcı olmaz. Bitcoin herkese açık bir varlık olmakla beraber tamamen yeni bir varlık sınıfına girmek isteyenler için heyecan verici bir fırsat sunar. Bitcoin’e yatırım yapmak ilk etapta korkutucu görünebilir ancak Bitcoin’in nasıl çalıştığını anlamak için biraz zaman ve çaba harcandığından bu tedirginlik ortadan kalkabilir Aynı durum aslında bir Bitcoin cüzdanına sahip olmak ile ilgili de söyleyebiliriz.

Bitcoin dijital bir para olmasına rağmen, sınırsız olduğu düşünülmemelidir

Bitcoin yapısı gereği toplam çıkarılabilecek Bitcoin miktarı 21 milyondur. Bu durum Bitcoin’in sabit bir arzı olduğunu gösterir. Bu nedenle arzı sabit olan bir varlığın talebinin artması demek, fiyatının da artmasına neden olur. Bilindiği gibi henüz 21 milyon Bitcoin’in tamamı çıkarılmadı. Bununla birlikte her bir Bitcoin sekiz ondalık basamağa bölünebilir. Ve Bitcoin’in en küçük birimine Satoshi (sats) veya bazı bölgelerde ise bit olarak adlandırılır. Şu anda mevcut tüm Bitcoin’lerin toplam değerinin 20 milyar dolardan fazla olduğu düşünülmektedir.

Bitcoin’e yatırım yapan yüksek profilli yatırımcılar vardır

Karşıt fikirlilere rağmen, Bitcoin’e ciddi yatırımlar yapan Tyler ve Cameron Winklevoss ve milyarder Tim Draper gibi önemli yatırımcılar bulunuyor. Hatta ilk zamanları oldukça olumsuz görüşlerde bulunan Richard Branson bile kripto paralar hakkında artık olumlu görüşler veriyor. Bununla da kalmayıp kripto para saklama ve kullanma için geliştirilen bir Blockchain tabanlı Bitcoin cüzdanı girişimine de yatırım yaptığı biliniyor.

Geleneksel para birimleri, perakende yatırımcılar tarafından kontrol edilen varlıklar değildir

Örneğin, Avro cinsinden büyük bir hisseyi alamazsınız. Devlet destekli para birimleri enflasyonla birlikte hareket ederken, uzun vadeli yatırımların temel hedefi enflasyonu düşürmektir. Ancak kripto para birimleri gerçekten para birimleri gibi işlemezler. Bunun başlıca nedenlerinden biri, belirli bir para biriminin dolaşımda sahip olacağı coinlerin sayısı üzerinde bir sınır olmasıdır. Federal Rezerv gibi merkez bankaları enflasyonu yönetmek ve ülkelerinin ekonomi politikalarını desteklemek için daha fazla para basabilir ve tedavüle çıkarabilirler. Diğer yandan, Bitcoin, dağıtımı kontrol eden algoritmaya bağlı olarak, sonunda en fazla 21 milyon coine sahip olacaktır.

Bitcoin, herkes tarafından doğrulanabilecek sağlam ve öngörülebilir bir para politikası sağlar

Bitcoin’in sağlam bir para politikasına sahip olması, en önemli özelliklerinden biridir. Yeni bir Bitcoin oluşturulduğunda bunu bilmek veya kaç Bitcoin’in dolaşımda olduğunu görmek mümkündür. Bitcoinler, dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir yerine gönderilebilir. Hiçbir banka, ödemeleri engelleyemez veya hesabınızı kapatamaz. Bitcoin sansüre dayanıklı  bir paradır. Bitcoin sınır ötesi ödemelerini mümkün kılar ve aynı zamanda insanların başarısız hükümet para politikasından kaçmaları için kolay bir yol sağlar. İnternet, bilgiyi küresel ve erişilmesi oldukça kolay hale getirdi. Bitcoin gibi sağlam ve küresel bir para, finans ve global ekonomi üzerinde aynı etkiye sahip olacaktır.

medium

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin