Bitcoin’de “çift tepe” oluştu - potansiyel olarak korkulacak faktörler
Bitcoin’de “çift tepe” oluştu - potansiyel olarak korkulacak faktörler

Bitcoin’de “çift tepe” oluştu – potansiyel olarak korkulacak faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı belirsiz bir konumda. Varlık, sadece günler önce tüm zamanların en yüksek seviyesini belirledi. Ancak rekorun altında işlem görüyor ve düşmeye başlıyor. Değişen ivme şu anda düşüş sinyalleri sağlayan teknik göstergelerde sunuluyor ve 20.000 doları kıramadığından bu yana inşa edilen çift tepeli anlatı gündeme geliyor.

Çift tepeden neden korkulmalı?

İşte lider kripto para biriminde keskin bir düzeltmeye işaret edebilecek korkma potansiyeli taşıyan faktörler ve neden bu kadar kritik oldukları.

Bitcoin inanılmaz bir yıl geçirdi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak kripto para biriminin bir kez daha buraya geldiği anda patlayacağı ve yeni boğa piyasasının başlayacağı beklentileri, direnç seviyesinin ikinci kez çok güçlü olabileceğinin işareti konumunda.

Kripto para birimi 20.000 $’ın biraz altına doğru şimdiye kadar 2000 $ geri çekildi.  Ancak, neredeyse her teknik göstergenin, yaklaşan bir çöküşün uyarısı olarak düşüşe işaret etmesi normal bir durum olarak değerlendiriliyor.

Bununla birlikte, günlük mumlarla değerlendirilen fiyat hareketi inanılmaz derecede karışık durumda. Bu durum fiyatta yaşanan gelgitlerin geçici olarak ayıların lehine dönüp dönmediğini veya boğaların hala tam kontrol altında olup olmadığını ve sadece zayıflık numarası yapıp yapmadığını söylemeyi zorlaştırıyor.

bitcoin btcusd double top

Bitcoin’de çift tepe görme ihtimali

Trendlerin ne zaman sona erdiğini görmeyi çok daha zor hale getiren hamleleri sona erdirmek için bazı araçlar ve çizelge yöntemleri geliştirilmiştir. Geleneksel Japon mum çubuklarının ve çizgi grafiklerinin yanı sıra, analistler ayrıca Kagi, Renko veya Nokta ve Şekil tipi tablolara da güveniyor.

Her bir ticaret seansının açık, yüksek, düşük ve kapanışına odaklanan fiyat tablolarında tipik olarak gördüğünüz mumlar olsa da, Renko, anlamsız gün içi dalgalanmanın neden olduğu en yüksek ve en düşük seviyeleri görmezden gelerek yalnızca her birinin açılıp kapanmasını içeriyor.

Bu Renko çizelgeleri, Bitcoin’in ATR’ye veya ortalama gerçek aralığa dayalı olarak bir çift tepe oluşturduğunu potansiyel olarak gösteriyor.

Fisher Dönüşümü, olasılıklara dayalı teknik bir göstergedir; standart sapma ne kadar yüksekse, fiyatların artma veya düşme şansı o kadar düşük olur.

Esasen, +2’nin üzerinde bir standart sapma ile, bu mevcut rallide kripto para biriminin çok daha yüksek seviyelerde olma şansı düşüktür. Ancak, öğenin çift tepe işaretleri göstermesi, mutlaka düşüşe işaret edeceği anlamına da gelmiyor.

Diğer traderların da belirttiği gibi, bir çift tepenin geçerli olduğunun onaylanması için, 3.200 $’lık her bir tepe arasındaki düşüşü kırması gerekiyor. Senaryo imkansız değil, ancak daha önce olasılıklar hakkında tartışılanlar gibi, bu noktada pek olası değil.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 9 December 2020, 14:02

    Tek kelime ile müthiş bir analiz. Tebrikler.

    Reply
Bizi Takip Edin