30.000 dolara önce kim ulaşacak? Bitcoin mi yoksa YFI mi?
30.000 dolara önce kim ulaşacak? Bitcoin mi yoksa YFI mi?

Bitcoin yılın “en verimli” dönemine girdi: Yükseliş sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son altı yılın beşinde, Bitcoin yılın ikinci çeyreğini son derece iyi bir performans sergileyerek geçirdi. Nisan ayıyla birlikte 2020’nin ikinci çeyreğine girilirken aynı performansın izlenip izlenmeyeceği merak konusu.

Yılın ikinci çeyreğine gireli henüz üç gün oldu ve BTC şimdiden %10’luk bir artışa işaret etti. Topluluk bu iyimserliğin kalıcı olup olmayacağını merakla takip ediyor.

Popüler kripto para izleme kaynağı Skew, kısa bir süre önce Bitcoin’in 2014’ten bu yana üç aylık getirilerini inceledi.

Yukarıdaki grafikte açıkça görüldüğü üzere ikinci çeyrek (Nisan-Mayıs-Haziran) çoğu yıl getiri sağladı. Bu kuralı yalnızca 2018’in ikinci çeyreği bozabildi.

2015 yılının ikinci çeyreğinde BTC %7,72 oranında arttı ancak diğer tüm yıllar çift ve hatta üç haneli getiri kaydetti. Geçtiğimiz yıl, Bitcoin yatırımcıları için özellikle iyi geçti çünkü Bitcoin üç ayda %160’ın üzerinde yükseldi.

Bitcoin 2017’nin dördüncü çeyreğinde uçuşa geçmişti

Bununla birlikte %226 ile en önemli kazanç 2017 yılının dördüncü çeyreğinde gerçekleşti. Daha sonra parabolik fiyat artışı olarak kabul edilen döneme girildi ve BTC tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 20.000 dolara ulaştı.

Geçmiş, elbette gelecekteki fiyat performansının geçerli bir göstergesi değil. Ancak topluluk başka bir yükseliş koşusunun yakın olabileceğini düşünüyor. 2020’nin ikinci çeyreğinin başlangıcından bu yana sadece üç gün geçti ancak önde gelen dijital varlık %10 arttı.

Bu çeyrekte ayrıca en önemli Bitcoin olaylarından birini göreceğiz. Bir aydan biraz uzun bir süre sonra BTC halving’in gerçekleşmesi planlanıyor. Madencilerin aldığı blok ödülleri yarıya düşecek ve sonuçta daha az Bitcoin piyasaya sürülebilecek.

Temel ekonomi ilkeleri, bir varlığın arzı azaldığında fiyatının teorik olarak artması gerektiğini belirtiyor. Şimdiye kadar iki halving gerçekleşti ve her birinden sonra Bitcoin fiyatı fırladı.

Bu haber ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Dünyaca ünlü ekonomi yazarı Bitcoin hakkında konuştu


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin