"Bitcoin Temiz Enerji Girişimi" 2021'in ilk çeyreğinde başlıyor: Projenin arkasında Square var

“Bitcoin Temiz Enerji Girişimi” 2021’in ilk çeyreğinde başlıyor: Projenin arkasında Square var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ödemeler devi Square, Bitcoin’in karbon ayak izini azaltmak için tasarlanmış bir iklim girişiminin haritasını çıkardı.

Square ile Bitcoin daha çevreci hale gelecek

2030 yılına kadar “karbon nötr” olma hedefinin bir parçası olarak Square, Bitcoin Temiz Enerji Yatırım Girişimi için 10 milyon dolarlık taahhütte bulundu. Girişim kapsamında Square, Shopify, TransferWise ve Stripe gibi şirketlerin teknolojiden yararlanarak yüksek etkili iklim programları geliştirmesine yardımcı olan bir iklim savunuculuğu kuruluşu olan Watershed’in desteğiyle karbon hedeflerine giden yolu açacak.

Şirketin Bitcoin Temiz Enerji Girişimi, Bitcoin madencilik endüstrisinde yenilenebilir enerji sistemleri geliştirmek için çalışan şirketlere fon sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca Square, operasyonlarına güç sağlamak için temiz enerjiye geçerek kendi karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyor.

BTC temiz enerjiye geçiyor

Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin Temiz Enerji Girişimi’nin yenilenebilir enerjilerin küresel olarak kripto benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Kripto para biriminin sonunda tamamen temiz enerji ile destekleneceğine, karbon ayak izini ortadan kaldıracağına ve küresel olarak yenilenebilir enerjilerin benimsenmesini hızlandıracağına inanıyoruz. Tahminler, Bitcoin’in halihazırda önemli miktarda temiz enerji tükettiğini gösteriyor ve Square’in yatırım girişiminin bu yenilenebilir enerjiye dönüşümü hızlandıracağını umuyoruz.

Square Finans Müdürü Amrita Ahuja, Square’in net sıfır karbon taahhüdünün, savunmasız toplulukları etkileyen iklim sorunlarını hafifletmeyi amaçladığını söylüyor.

“Daha uzun vadeli iklim sorunlarına katkıda bulunmadan müşterilerimiz için çalışmaya devam edeceğimizden, net sıfır karbon sağlamayı taahhüt etmek ekonomik güçlendirme amacımızla tutarlıdır. Çevreyi tehlikeye atmak, nihayetinde yetersiz hizmet alan toplulukları tehlikeye atacaktır.”

Araştırmacılar, Bitcoin ağının İsviçre’den daha fazla enerji tükettiğini söylüyor ve kripto yatırım şirketi CoinShares tarafından yapılan bir 2019 araştırması, Bitcoin madencilik faaliyetlerinin %74’ünün yenilenebilir enerji ile desteklendiğini ortaya koyuyor.

Square, 2021’in ilk çeyreğinde Bitcoin Temiz Enerji Girişimi’ni başlatacak.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin