Bitcoin, sert yükselişin ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybı yaşıyor
Bitcoin, sert yükselişin ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybı yaşıyor

Bitcoin, sert yükselişin ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık kaybı yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı Cuma günü düştü ve neredeyse bir yıl içindeki en derin haftalık kaybına ulaştı. CoinDesk verilerine göre, dünyanın en büyük kripto para birimi sabahın erken saatlerinde 46.477 dolardan 44.180 dolara yüzde 9,2 düşüşle işlem gördü.

Verilere göre, Bitcoin (BTC) tüm zamanların rekorunu 58.000 doların üzerine çıkardığı Pazar günü kapanış fiyatından yaklaşık yüzde 20 düştü.

CoinDesk, kayıplar hafta sonu boyunca devam ederse, Mart 2020’de koronavirüs salgını küresel piyasaları kasıp kavuran yüzde 33’lük düşüşten bu yana en kötü haftalık performansını sergileyeceğini söyledi.

Düşüş, Amazon, Google ve Tesla gibi teknoloji devlerinin hisse senedi fiyatlarının Perşembe günü düştüğü tahvil getirilerinin yükselmesine yol açan hisse senedi ve tahvil piyasalarındaki satışlarla beraber geldi.

Bitcoin, geçen ay 1,5 milyar dolarlık kripto para satın alan Tesla CEO’su Elon Musk’ın coinin fiyatının “yüksek” göründüğünü söylemesinden sonra bu hafta başlarında bir darbe aldı.

OANDA kıdemli pazar analisti Craig Erlam, Elon Musk’ın [bitcoin’in] biraz pahalı göründüğünü kabul etmesinden sonra Tesla hissedarlarından birkaç komik bakış aldığından eminim ”dedi.

Gülünç bir şekilde aşırı satın alınan bir pazar ve çok da uzak olmayan bir gelecekte muhtemelen bir kez daha böyle olacak.

CoinDesk verilerine göre, Bitcoin’in değeri yıl başından bu yana hala yaklaşık yüzde 58 arttı. Mastercard ve BNY Mellon gibi büyük şirketlerin kripto para birimini benimseme konusunda Tesla’nın beğenilerine katılmasıyla fiyat yükseldi.

Dijital ödeme firması Square ve iş zekası şirketi MicroStrategy de bu hafta bilançolarına daha fazla bitcoin eklediklerini açıklamışlardı.

nypost


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin