featured

Analistler çok emin konuşuyor: Bitcoin, belirsizliklere rağmen sağlam bir şekilde yükselecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki makro manzarada belirsizlikler olması sebebiyle ciddi satış hareketleri mevcut. Buna rağmen Bitcoin’in geri çekilme dalgası azalıyor gibi görünüyor. Dolayısıyla piyasa lideri nihayet öne çıkmaya hazır olabilir.

Florida merkezli bir yatırım yönetimi firması olan Ark Invest, en son paylaştığı aylık raporunda 200 haftalık hareketli ortalamaya dikkat çekti. Bu, Bitcoin’in kaybettiği ihtişamını yakında geri kazanabileceğini gösteren önemli bir gösterge.

Geçtiğimiz ay Bitcoin, 17,000 dolar ile 19,000 dolar aralığına düştükten ve 2017 yılındaki destek noktasından sıçrama yapmasıyla birlikte değer kazanmaya başlamıştı. Tarihsel olarak, fiyatın bu WMA’yı ihlal etmesinden sonra yaklaşık %240 oranında bir iyileşme gerçeklemiştir. Bu aynı amanda kripto para biriminin ömründe fiyatın 4 yıllık trende dokunduğu yedinci sefer oldu. Ark tarafından paylaşın raporda bu durum şu sözlerle ifade edildi:

Bu dinamikler, 200 haftalık hareketli ortalamanın altındaki düşüşün kısa bir sapma olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu durum, yükselişe dair olan inancımızı artıyor.

Bloomberg’de kıdemli bir emtia stratejisti olan Mike McGlone, 200 WMA’nın fiyat için sağlam bir destek olarak hareket edebileceğini kabul ediyor. Temmuz ayının 100 ve 200 haftalık hareketli ortalamalarına düşüşünü ‘Bitcoin tarihindeki en büyük indirim’ olarak nitelendiriyor. McGlone:

Keskin ve aceleci bir geri çekilmeden sonra potansiyel olarak canlanmaya başlayan fiyat hareketi, tarihin en büyük boğa piyasalarından biri için riske karşı ödül oldu.

Bitcoin yükselişe devam edecek

Ayrıca bazı uzmanlar, DeFi kaynaklı satış baskısı da dahil olmak üzere; fiyat önündeki engellerin çoğunun, madenciler ve uzun vadeli HODLer grubuyla birlikte ortadan kalktığına inanıyor. Bununla birlikte, özellikle perakende yatırımcılardan gelen girişler, borsalarda Bitcoin’in düşüş eğiliminin bozulmadan kalmasıyla baskılanmaya devam ediyor.

Teknik olarak Bitcoin, haziran ayında 17,800 dolarda bulunan yıllık destekten sıçradığından beri yükseliş kanalında kaldı. 17,000 dolar ile 23,000 dolar aralığı, yaklaşık 3,4 milyon adresin 2,13 milyon adet BTC satın almasıyla öncü kripto para birimi için güçlü bir talep bölgesi olduğunu kanıtladı.

Bitcoin

Ark Invest, önceki ayı piyasasının trendlerini tekrarlaması durumunda fiyatın hâlâ %80’in üzerinde düşme riskine sahip olmasına rağmen, “2021 boğa piyasası sırasında parabolik olarak yükselmediği” için daha fazla düşüş yaşanmayacağını savunuyor.

Şu anda Bitcoin, cuma günü güçlü bir yükseliş kapanışı yapmasının ardından 24,500 dolarda bulunan destek noktasını korumaya devam ediyor. BTC, 23,400 dolar seviyesinde küçük bir genel dirençle karşı karşıya. En önemlisi fiyat, temmuzdan beri daha yüksek dipler oluşturuyor.

Kripto analisti Ali Matinez’e göre, yeterli alıcı likiditesi başlarsa fiyat daha da yükselebilir. Ayrıca en kritik direnç seviyesi 5,37 milyon adresin daha önce 2,55 milyon BTC satın aldığı 31,000 dolar ile 41,000 dolar arasında bulunuyor.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin