Lightning Network umut verici
Lightning Network umut verici

Bitcoin Lightning Network, Bitcoin Cash’i geçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Lightning Network, Bitcoin Cash’i geçti. Lightning Network (LN) ana ağı ilk defa 10 Bitcoin’in kapasitesini kabul edebilecek.

Lightning 1500 düğüm (node), 70.000 dolarlık kapasite

1 Nisan’daki istatistikler, Mart ayında LN ana ağının genel kabul görme yolunda geçilmesi gereken önemli noktaları geçerek 10.476 Bitcoin (BTC 70.000 dolar) kapasiteye sahip olduğunu göstermekte. LN’nin artan varlığının en son durumu, LN için yeni bir widget aracı olan LightningTip’in web sitelerinde Lightning ödemelerini kabul etmek için kullanabileceğinin açıklanmasıyla ortaya çıkıyor. LightningTip’in sadece ilk beta sürümünü yayınladı ve büyük beğeni  topladı.

Bitcoin Cash gözden düşüyor

Geçen ay Lightning ana ağında Bitcoin kullanımı ilk kez yaşandı. Lightning Labs Lightning Daemon (lnd) şeklinde ilk beta uygulaması büyük beğeni topladı. Ayrıca açılışta Twitter CEO’su Jack Dorsey’den de olmak üzere 2,5 milyon dolarlık fonun başarılı bir şekilde toplandığı duyuruldu.

Şimdiki durumda 1126’nın halka açık olmak üzere 1500’den fazla düğüm ile protokol, LN’nin işini yapma amacını kendisine amaç edinen altkoin Bitcoin Cash’in (BCH) düğüm sayısını bile aştı.

Bitcoin Lightning Network, Bitcoin Cash’i geçiyor

BCH’nin kendini daha ucuz ve daha hızlı bir Bitcoin sürümü olarak tanıtmaya devam etmesine  rağmen, veriler BCH’nin artık Bitcoin Lightning Network düğümlerinden daha az geçerli olduğunu doğrulamakta.

Ayrıca Bitcoinin SegWit’i benimsemesi sonucu gerçekleşen ilerlemeler sayesinde daha önce oluşan yüksek işlem ücretleri, birkaç hafta önce çok az miktarlara indirildi. Blockchain.info gibi birçok popüler tüketici cüzdanı, 1 Nisan itibariyle byte başına sadece 2 satoshis ücreti teklif ediyor.

Bitcoin %4,55 ve BCH ise Bitcoin’in iki katı (%9,55) oranında fiyat kaybetti

Bu arada, kullanılabilirlik konusundaki ilerlemeler henüz 7.000 doların üzerinde bir destek bulamadığı için 6.600 doların altında seyreden BTC/USD’nin pazar duyarlılığına yansımadı.

Piyasa hacmine göre en iyi on kripto paraya göz atmak daha fazla okumaya olanak tanıyor. Altkoinler son 24 saat içinde %50 daha fazla düşerken, Bitcoin %4,55 ve BCH ise Bitcoin’in iki katı (%9,55) oranında fiyat kaybetti.

Bitcoinist

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin