Bitcoin tarihin en kötü aylık performansını gösterdi, peki şimdi ne olacak?

Bitcoin için kötü senaryo ortaya çıktı: 20K’nın kaybedilmesi 10.000 doları gösterecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 18 Haziran Cumartesi günü Bitcoin (BTC) fiyatı, 2017’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doların altına düştü. Ayrıca amiral dijital para biriminin Aralık 2020’den bu yana düştüğü en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin’deki düşüş çoğunun negatif bölgede ticaret yapmasına neden oldu. Şu anda, Bitcoin 19.000 doları kısa bir süre kırdıktan ve marjinal bir şekilde yukarıya çıkmadan önce 18.920 dolara kadar geriledi. Şu an ise 19.000 doların üzerinde alıcı buluyor. BTC, ayrıca gün içinde %9,00 ve önceki yedi gün boyunca %34,47 oranda zayıfladı.

Çöküş, Bitcoin’in o dönemde 402 milyar dolardan toplam piyasa değeri 363 milyar dolara getirdi. 24 saat içinde piyasa değerinden neredeyse 40 milyar dolar kaybettiği anlamına geliyor.

Bitcoin dip nerede?

‘Korku ve Açgözlülük’ Endeksinin aşırı korku olan 6’ya düştüğünü belirtmekte fayda var. Bu nedenle piyasadaki mevcut duygu özellikle kasvetli görünüyor.

Kripto ticareti analisti Rekt Capital’e göre , Bitcoin 15.000 dolara kadar düşebilir. BTC’nin tarihsel olarak 200 hareketli ortalamanın %-14 ila %-28 altına düşme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ünlü tüccar ayrıca şunları kaydetti:

“Şu anda BTC 200-MA’nın -%15 altında. Ama eğer $BTC, Mart 2020’deki aşağı yönlü fitil derinliğini 200-MA’nın altında tekrar ederse; BTC, 15.500 dolarlık fiyat noktasını tekrar ziyaret edecek.”

Bu arada, önde gelen kripto piyasası analisti Michaël van de Poppe, bir sonraki destek seviyesi olabilecek 19.000 doların altında benzer bir blok tespit etti.

“Haftalık RSI şimdiye kadarki en düşük noktasında + 200-Haftalık MA’nın altında yüzüyoruz. Yıkıcı piyasa yapısı devam ediyor.”

En şok edici tahmin ise Gundlach tarafından geldi. Gundlach, “Bitcoin’de 20.000$ veya 21.000$’da değilim. 10.000 dolara düşerse hiç şaşırmam,” diyerek kriptoda olumlu hava beklemediği söyledi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin