bch hard forku sonrası
Analiz: BCH bölünmesinden tam bir ay sonra yeni kripto paralarda durum ne?

Saldırıları önlemek için Bitcoin Gold hard fork yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Gold (BTG) ekibi, iki acil soruna bir çözüm olarak hard fork planlıyor. Yeni plan ile olabilecek %51 saldırıları önlenecek ve ASIC madencilerinin ağı ele geçirmesi engellenecek. Bitcoin Gold hard fork için planlanan ağ güncellemesinin devam ettiğini ve bunun için gerekli olan tüm bileşenlerin hazırlandığını belirtiyor.

Verge ve ZCash’ın saldırıları nedeniyle Bitcoin Gold hard fork düşünüyor

4 Haziran’da duyurulan resmi güncellemeye göre, Bitcoin Gold geliştiricileri hard forka gidecek. Yükseltme, iki tehdide bir cevap olarak geliyor. Bu tehditler şunlardır: ASIC madencilerinin Equihash algoritmasına yönelik saldırıları ve daha önce olan Bitcoin Gold, Verge ve ZCash’in %51 saldırılarının tekrarlanma ihtimali.

Saldırıları önlemek için, Bitcoin Gold hard fork yapacak
Saldırıları önlemek için, Bitcoin Gold hard fork yapacak

ASIC madencileri tehdidi

Ekim 2017’de, Bitcoin’in 491.407. bloğunda piyasaya sürülen Bitcoin Gold hard fork olarak ortaya çıktı. Bitcoin madenciliği için kullanılan algoritmaya değişiklik getirdi. Bitcoin madenciliğine özgü üretilen devrelerin (ASIC) kullanımını kaldırdı. İstenilen verim alınamayınca, Bitmain, Antminer Z9 adında yeni bir ASIC madencilik ekipmanını piyasaya sürdü. Bu yeni ekipmanlar, Bitcoin Gold gibi saldırılara açık kripto para birimleri için Equihash Proof-of-Work algoritmasına dayanarak  üretiliyor. Bitcoin Gold ekibi bu duruma şu sözlerle cevap verdi:

Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. ASIC direnci, misyonumuzun merkezi.

Ekip, daha yeni olan Equihash-BTG versiyonu için mevcut Equihash algoritması üzerinde güncellemeler yapacak. Özetle çözüm, mevcut algoritmaya yeni parametreler getirmek, bu da ASIC madencileri için daha fazla bellek gerektirecek ve madencilikten kâr elde etmek imkansız olacak.

Yüzde 51 saldırısı ile mücadele

Bitcoin Gold ekibine göre, algoritma güncellemesi ikincil bir etkiye sahip. Hard forktan hemen sonra, yeni ağ %51 saldırılarına karşı çok daha güvenli olacak. Bitcoin Gold, algoritması şu an birçok kripto parayla ortak. Kendi ağını oluşturması sonucu ortaya çıkacak Equihash gücü, Bitcoin Gold’u saldırılara karşı daha dirençli yapacak ve ele geçirilmesini daha da zorlaştıracak. Geçtiğimiz Mayıs ayında Bitcoin Gold %51 saldırıya maruz kalarak,18 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdı. Bitcoin Gold ekibi konuya yönelik şunları söyledi:

Ağ yükseltmesi için gerekli bileşenlerin çoğu kodlanmış bulunuyor. Ancak daha kapsamlı testlere ihtiyacımız var. Yayımlama için belirtilen bir tarih olmamakla birlikte, hard forktan yedi gün önce duyuru yapılacak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin